05:08:16 09.05.2021
 
Stiri

REGULI NOI pentru medicii de familie în ceea ce privește pacienții cu COVID-19: Toate cazurile suspecte vor fi testate, fără glucocorticoizi pentru pneumonia non-severă și fără tratament pentru asimptomatici

Actualitate 13.04.2021 15:22 Vizualizări1038 Autor: Ziarul National
REGULI NOI pentru medicii de familie în ceea ce privește pacienții cu COVID-19: Toate cazurile suspecte vor fi testate, fără glucocorticoizi pentru pneumonia non-severă și fără tratament pentru asimptomatici


Toate cazurile suspecte la infecția cu virusul SARS CoV-2 vor fi testate pentru a confirma diagnosticul de COVID-19, iar până la obținerea rezultatului acestea vor fi gestionate ca potențial infectat COVID-19, fiind acordat tratament medical centrat pe necesitățile pacientului.

În același timp, pacienților cu forme asimptomatice de COVID-19 nu li se va indica tratament, iar pacienților cu forme simptomatice de COVID-19, tratați la domiciliu, la care sunt asociați factori de risc, li se recomandă monitorizarea SaO2 cu pulsoximetru la domiciliu.

Totodată, pacienților cu forme ușoare de COVID-19 nu li se va indica terapie cu antibiotice sau administrarea acestora cu scop profilactic, iar celor cu forme ușoare de COVID-19 sau cu pneumonie non-severă tratați în condiții de domiciliu nu li se va indica glucocorticoizi.

Noile reguli sunt prevăzute în ediția a V-a a Protocolului clinic național „Infecția cu coronavirus de tip nou (COVID-19)”, actualizat de un grup de lucru constituit din specialiști ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cadre didactice din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu” și medici epidemiologi din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în baza celor mai recente informații disponibile la nivel mondial privind tratamentului pacienților cu COVID-19.

Potrivit prevederilor Protocolului actualizat, pacienții cu COVID-19 vor fi investigați pentru depistarea maladiilor infecțioase concomitente, iar pacienţilor care au indicaţii li se va administra tratamentul cu Remdesivir cât mai precoce, până la a șasea zi a maladiei, inclusiv anticoagulante.

Gravidele și lăuzele vor avea acces la îngrijiri calificate centrate pe femeie, asistență obstetricală, fetală și neonatală, precum și sănătate mintală și sprijin psihosocial, cu disponibilitatea asistenței în cazul complicațiilor materne și neonatale. Totodată, copiii trebuie să se afle împreună cu îngrijitorii ori de câte ori este posibil.

O atenție sporită va fi acordată strategiilor de sprijin psihosocial, pentru evaluarea anxietății și simptomelor depresive a pacienților în contextul COVID-19. La fel, înainte de externare, pacienții cu COVID-19 vor fi examinați pentru a stabili necesitățile acestuia de reabilitare post-COVID.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md