RECOMANDĂRI de la FISC, în cazul în care aveți dificultăți la aplicarea semnăturii electronice sau mobile: Ștergeți istoricul pe o perioadă mai mare de 24 de ore și accesați serviciile electronice prin regimul Incognito
Serviciul semnătura mobilă din R. Moldova înregistrează, începând de luni, 25 septembrie, deficiențe de performanță cu o rată înaltă de erori generate de depășirea timpului de răspuns.
Deși Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică a anunțat, în seara zilei de luni, că „deficiențele tehnice legate de utilizarea semnăturii electronice au fost remediate”, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a făcut publice marți mai multe recomandări pentru contribuabilii care întâmpină în continuare dificultăți la aplicarea semnăturii electronice sau mobile.
„În cazul în care întâmpinați dificultăți la aplicarea semnăturii electronice sau mobile pe parcursul zilei de astăzi, 26 septembrie 2023, recomandăm efectuarea următoarelor acțiuni:
1. Efectuați ștergerea istoricului pe o perioadă mai mare de 24 ore, din browser-ul Dvs. (ctrl+shift+delete)
2. Accesați serviciile fiscale electronice și respectiv aplicați semnătura electronică prin regimul Incognito al browser-ului Dvs. (ctrl+shift+N sau ctrl+shift+P)
Dacă nu funcționează acțiunile recomandate, contactați centrul suport clienți al prestatorului de semnătură electronică sau mobilă”, se arată într-un mesaj al SFS.
Menționăm că problemele la serviciile MPass și MSing au fost semnalate în dimineața zilei de luni.
„Din cauza suprasolicitării serviciilor, peste 150 000 de solicitări per oră, se constată funcționare degradată și la serviciile MPass și MSign”, explica ieri Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică.
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
„Săptămâni dificile” din cauza riscurilor asociate aprovizionării cu gaze naturale a regiunii transnistrene, iar Chișinăul caută soluții. Radu Marian: „Asta NU înseamnă că noi trebuie să le plătim tarifele... Să vedem cine va plăti pentru gaze”