00:04:38 26.06.2024
Stiri

RECOMANDĂRI de la FISC, în cazul în care aveți dificultăți la aplicarea semnăturii electronice sau mobile: Ștergeți istoricul pe o perioadă mai mare de 24 de ore și accesați serviciile electronice prin regimul Incognito

Actualitate 26.09.2023 11:35 Vizualizări1140 Autor: Ziarul National
RECOMANDĂRI de la FISC, în cazul în care aveți dificultăți la aplicarea semnăturii electronice sau mobile: Ștergeți istoricul pe o perioadă mai mare de 24 de ore și accesați serviciile electronice prin regimul Incognito
Poză simbol


Serviciul semnătura mobilă din R. Moldova înregistrează, începând de luni, 25 septembrie, deficiențe de performanță cu o rată înaltă de erori generate de depășirea timpului de răspuns.

Deși Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică a anunțat, în seara zilei de luni, că „deficiențele tehnice legate de utilizarea semnăturii electronice au fost remediate”, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a făcut publice marți mai multe recomandări pentru contribuabilii care întâmpină în continuare dificultăți la aplicarea semnăturii electronice sau mobile.

„În cazul în care întâmpinați dificultăți la aplicarea semnăturii electronice sau mobile pe parcursul zilei de astăzi, 26 septembrie 2023, recomandăm efectuarea următoarelor acțiuni:

1. Efectuați ștergerea istoricului pe o perioadă mai mare de 24 ore, din browser-ul Dvs. (ctrl+shift+delete)

2. Accesați serviciile fiscale electronice și respectiv aplicați semnătura electronică prin regimul Incognito al browser-ului Dvs. (ctrl+shift+N sau ctrl+shift+P)

Dacă nu funcționează acțiunile recomandate, contactați centrul suport clienți al prestatorului de semnătură electronică sau mobilă”, se arată într-un mesaj al SFS.

Menționăm că problemele la serviciile MPass și MSing au fost semnalate în dimineața zilei de luni.

„Din cauza suprasolicitării serviciilor, peste 150 000 de solicitări per oră, se constată funcționare degradată și la serviciile MPass și MSign”, explica ieri Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md