06:35:12 16.07.2024
Stiri

Reacția șefei Procuraturii Anticorupție la declarațiile directorul CNA vizavi de inacțiuni ale acuzatorilor de stat în dosarele de mare rezonanță: „Hotelul Național va fi confiscat, ca urmare a unei condamnări”

Actualitate 12.05.2023 15:05 Vizualizări3038 Autor: Ziarul National
Reacția șefei Procuraturii Anticorupție la declarațiile directorul CNA vizavi de inacțiuni ale acuzatorilor de stat în dosarele de mare rezonanță: „Hotelul Național va fi confiscat, ca urmare a unei condamnări”


„Denigrare nefondată împotriva procurorilor corecți și integri”, așa califică șefa Procuraturii Anticorupție acuzațiile lansate astăzi de directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, de la tribuna Parlamentului.

Directorul CNA a reclamat „relații neclare în ultima vreme” cu Procuratura Generală (PG) și Procuratura Anticorupție (PA), oferind exemplul hotelului Național, pe care l-a numit „o rușine pentru sistemul de justiție”.

Potrivit lui Rusu, CNA depistat mai multe probe privind infracțiuni comise în cazul hotelului Național pe care le-a prezentat procurorilor.

„Din păcate, propunerea noastră de ordonanță de a porni cauze penale pe mai multe articole a fost parțial abrogată. Nu consider o abordare corectă față de munca pe care o depun ofițerii de urmărire penală. Această cauză ce reprezintă, după cum spuneam, o rușine pentru tot sistemul justiției trebuie revizuită și dusă până la capăt. De aceea, eu consider că este absolut esențial ca să se revină la textul inițial al ordonanței de repornire a urmăririi penale, unde sunt vizate mai multe articole din Codul Penal, iar această cauză să fie examinată cu celeritate”, a afirmat Iulian Rusu.

CITIȚI și Acuzații DURE la adresa procurorilor în Parlament: Exemple concrete de măsluire a cauzelor penale oferite de deputați și o RUPTURĂ între CNA și PA. „Cauza hotelului Național este o RUȘINE. Relațiile cu PG și PA sunt neclare”

Activistul Sergiu Tofilat a fost de-acord „întru totul” cu șeful CNA.

„Mai mult ca atât, cauza acestei rușini are nume și prenume - este procurorul Vasile Plevan de la Procuratura Anticorupție. Anume el a dispus în repetate rânduri încetarea urmăririi penale la denunțul care l-am depus cu Stefan Gligor încă în 2021. Aceste abuzuri ale procurorului trebuie sancționate. Așa oameni nu au ce căuta în sistemul de justiție și vom depune tot efortul necesar ca tovarășul Plevan să răspundă pentru acțiunile sale, alături de gașca Andronachi-Șor care stă în spatele schemei, ajutați și de primarul Ivan Ceban”, a scris pe pagina sa de Facebook Sergiu Tofilat.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, vizată în acuzațiile directorul CNA, a avut o reacție la postarea de pe Facebook a activistului și a acuzat angajații instituției conduse de Iulian Rusu de corupție.

„Domnule Tofilat, îmi pare foarte rău că participați la denigrarea nefondată împotriva procurorilor corecți și integri din Procuratura Anticorupție, care luptă în fiecare zi să oprească schemele ofițerilor care încă în ziua de azi încearcă să stoarcă bani de la oameni pe dosare. Decizia privind plângerea ce vizează hotelul Național a fost adoptată și semnată de mine personal. Așa că, dacă vreți să alungați procurori corupți, să va adresați la mine. Procuratura Anticorupție are în exercitare un dosar penal complex și de rezonanță (fără ajutorul CNA) cu sechestru asupra hotelului Național, care va fi confiscat ca urmare a unei condamnări. Fiți siguri că noi gestionăm lucrurile în Procuratura Anticorupție în mod corect și nu aruncați acuzații false și nefondate către procurori care merită respectul dumneavoastră”, a scris șefa Procuraturii Anticorupție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md