13:03:49 22.05.2019
 
Stiri

Reacția ministrei Babuc la REȚINERILE de astăzi de la „Orizont”: „Eu apreciez activitatea acestei instituții. Ministerul va lua toate măsurile ca procesul de studii să nu fie perturbat”

Politică 06.09.2018 10:41 Vizualizări1873 Autor: Ziarul National
Reacția ministrei Babuc la REȚINERILE de astăzi de la „Orizont”: „Eu apreciez activitatea acestei instituții. Ministerul va lua toate măsurile ca procesul de studii să nu fie perturbat”

Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, susține că nu cunoaște situația legată de reținerile de astăzi de la rețeaua de licee „Orizont” din R. Moldova, dar promite că instituția pe care o conduce va lua măsurile necesare ca procesul de studii din aceste școli să nu fie perturbat.

„Nu cunosc situația, dar e firesc ca de acest lucru să se ocupe organele abilitate. Eu apreciez activitatea acestei instituții. Ceea ce vă pot spune este că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va întreprinde toate măsurile ca procesul de studii de acolo să nu fie perturbat”, a declarat ministra Babuc pentru Ziarul NAȚIONAL.

Amintim că echipe de polițiști și angajați ai Serviciului de Informații și Securitate au reținut astăzi șase angajați ai rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova de etnie turcă, în timp ce aceștia fie se îndreptau spre serviciu, fie erau încă acasă.

Doi dintre ei au fost eliberați ulterior, iar în cazul celorlalți patru există riscul extrădării acestora în Turcia.

Unul dintre avocații celor reținuți, Nicu Frumosu, ne-a spus că nu cunoaște nimic despre locul aflării persoanelor reținute, iar pe moment apărătorii sunt la Aeroport unde au depus un demers către Poliția de Frontieră ca, în cazul în care cetățenii turci sunt aduși aici, să fie informați avocații.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Dima 06.09.2018 11:33

Clar lucru, deja aici trebuie sa se expuna organele de securitate. Ei nu retin lumea asa in zadare, ceva s-a intamplat.

Serghiu 06.09.2018 11:46

Se vorbea că unii ar avea legături cu organizații teroriste, așa că să-și facă treaba bine SIS-ul dacă-i așa !

P. Arcan 06.09.2018 18:25

Oare copilul de nici 16 ani care a fost reținut, este și el periculos? Liceele ”Orizint” au adus Țării cele mai multe medalii de la olimpiadele iternaționale. Profesorii turci de la aceste licee au o opinie separată despre dictatorul Erdogan, acesta e ”pericolul” pe care ei îl reprezintă. Iar cum acești profesori vor fi trimiși în Turcia și puși la închisori de Erdogan. Prin așa gen de acțiuni regimul actual îl răsplătește pe Erdogan pentru reparația preșidenției. Acesta nu e stat, e o zonă a imoralității și dezmățului. Cu Plahotniuc și Dodon o să ajungem în evul mediu al inchiziției.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md