23:38:54 23.06.2024
Stiri

R. Moldova și România, PROTOCOL de colaborare în domeniul sportului: Evenimente comune la diferite discipline și schimb de experiență

Actualitate 15.05.2024 11:52 Vizualizări1229 Autor: Ziarul National
R. Moldova și România, PROTOCOL de colaborare în domeniul sportului: Evenimente comune la diferite discipline și schimb de experiență


Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România vor semna un Protocol privind cooperarea în domeniul sportului.

Documentul, care prevede organizarea unor evenimente comune la diferite discipline sportive, schimb de experiență privind organizarea de competiții și acțiuni de promovare a sportului, a fost aprobat astăzi de Guvernul de la Chișinău.

„Avem deja o experiență bună, a, organizat împreună maratonul Rubicon în acest an, au alergat sportivii noștri din Chișinău la București, anul viitor sperăm să alerge de la București la Chișinău, depunem împreună proiecte Erasmus pentru a accesa finanțări europene. Pentru a putea da un nou impuls relațiilor noastre de colaborare, urmează să semnăm un Protocol dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România privind cooperarea în domeniul sportului”, a afirmat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, în cadrul ședinței de Guvern.

Documentul mai prevede stagii de pregătire pentru specialiștii din domeniu și tabere sportive. Specialiștii din cele două state vor face schimb de experiență privind organizarea diferitor competiții sportive și a altor evenimente de promovare a sportului, inclusiv pentru copii, femei și persoanele cu dizabilități. Vor fi împărtășite și modalitățile de lucru în domeniul medicinei sportive și al activităților antidoping.

De asemenea, reprezentanții din cadrul federațiilor naționale și cluburilor sportive vor participa la seminare de formare, conferințe și forumuri, pentru analizarea evoluțiilor în domeniul sportului.

Protocolul va fi semnat pentru o perioadă de cinci ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md