00:09:04 18.06.2024
Stiri

R. Moldova, reprezentată la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU de către președinta Maia Sandu și vicepremierul Nicu Popescu: Impactul războiului declanșat de Rusia și calea europeană a R. Moldova, printre temele de discuție

Actualitate 18.09.2023 12:23 Vizualizări1157 Autor: Ziarul National
R. Moldova, reprezentată la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU de către președinta Maia Sandu și vicepremierul Nicu Popescu: Impactul războiului declanșat de Rusia și calea europeană a R. Moldova, printre temele de discuție


Președinta Maia Sandu își începe luni, 18 septembrie, vizita de două zile la New York, SUA, pentru a participa la segmentul la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale, la invitația Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), António Guterres.

Din delegația condusă de șefa statului face parte și vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tema actualei sesiuni a Adunării Generale este „Reconstruirea încrederii şi relansarea solidarităţii globale: accelerarea acţiunii privind Agenda 2030 şi Obiectivele sale de Dezvoltare Durabilă în scopul păcii, prosperităţii, progresului şi sustenabilităţii pentru toţi”.

Președinția anunță că Maia Sandu ca participa, în perioada 18 - 20 septembrie curent, la dezbaterile din cadrul Adunării Generale a ONU. Programul vizitei va mai include participarea la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și o serie de întrevederi bilaterale.

Potrivit Ministerului de Externe, în cadrul reuniunii, delegația R. Moldova va discuta despre impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra regiunii, contribuția țării noastre la stabilitatea regională și agenda de reforme în drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană.

„Prezența la New York a ministrului Nicu Popescu va oferi oportunitatea dialogului cu reprezentanții organizațiilor evreiești pentru a reafirma, și cu acest prilej, angajamentul privind combaterea antisemitismului precum și promovarea cunoașterii și consolidarea educației în domeniul Holocaustului”, arată MAEIE.

Segmentul înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite este cea mai importantă reuniune a ONU în cadrul căreia liderii mondiali discută provocările și trasează prioritățile pe agenda organizației. În fiecare an, șefi de state, șefi de guverne sau delegații ministeriale reprezintă statele membre.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md