22:48:30 21.01.2020
 
Stiri

R. Moldova a transmis Ucrainei președinția GUAM. MAEIE a enumerat REUȘITELE Chișinăului la șefia organizației

Politică 06.12.2018 17:21 Vizualizări894 Autor: Ziarul National
R. Moldova a transmis Ucrainei președinția GUAM. MAEIE a enumerat REUȘITELE Chișinăului la șefia organizației


R. Moldova a transmis Ucrainei, conform principiul de rotație, președinția în Organizaţia pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică (GUAM). Evenimentula avut loc în cadrul reuniunii Consiliului miniștrilor afacerilor externe al GUAM, organizat la Milano, în marja reuniunii anuale a șefilor diplomațiilor naționale a statelor membre OSCE.

Referindu-se la realizarea acțiunilor stabilite în programul președinției R. Moldova în GUAM pentru anul 2018, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Tudor Ulianovschi, care a condus reuniunea, a menționat că pe parcursul acestui an au fostrealizate un șir de acțiuni care au permis realizarea unor obiective reciproc avantajoase atât pentru statele membre, cât și regiunile din care fac parte, stabilite noi parteneriate de colaborare de ordin politic, economic, cultural, social, etc.

Printre reuşitele preşedinţiei R. Moldova în GUAM au fost menţionate reuniunea prim-miniştrilor statelor membre din luna octombrie la Chişinău, în timpul căreia au fost convenite mai multe subiecte cu un impact practic asupra colaborării între statele-membre, dar şi pentru agenţii economici şi cetăţenii de rând, organizarea celei de-a XI-a sesiuni a Adunării Parlamentare GUAM, reuniunea şefilor serviciilor consulare ale ministerelor de externe, precum şi un şir de acţiuni comune ale misiunilor diplomatice a ţărilor-membre în capitalele de acreditare, dar şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.

„Sunt convins că tradiţia agreată în GUAM de edificare a consensului, bazat pe buna voinţă a membrilor săi, va permite Organizaţiei de a continua cu succes avansarea spre o cooperare reciproc avantajoasă la nivel regional şi internaţional”, a spus Ulianovschi.

Participanţii la reuniune au apreciat la cel mai înalt nivel colaborarea în formatul GUAM + Japonia şi au salutat prima rundă organizată de preşedinţia R. Moldova în colaborare cu Secretariatul GUAM a formatului GUAM + Canada.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Artur 06.12.2018 19:55

Important ca acum să scăpăm de ruși, ei ne împiedică să mergem în UE și pe calea dezvoltării.

Andrei 06.12.2018 22:03

Prin eforturi comune sperăm ca obiectivele propuse să fie duse la bun sfîrșit.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md