03:40:57 19.08.2019
 
Stiri

Putin și-a „amintit” la paradă că Kievul este un „străvechi oraș rusesc”: Fără zboruri demonstrative deasupra Moscovei

Știri 09.05.2019 18:01 Vizualizări1108 Autor: Ziarul National
Putin și-a „amintit” la paradă că Kievul este un „străvechi oraș rusesc”: Fără zboruri demonstrative deasupra Moscovei

Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat astăzi participanților la Parada Victoriei de pe podiumul din Piața Roșie, subliniind că soldații sovietici au contribuit decisiv la lupta împotriva nazismului.

„Suntem conștienți de valoarea nepieritoare a triumfului militar al poporului nostru. Anume el a fost cel care a apărat, a salvat patria, a devenit o speranță, o fortăreață pentru întreaga omenire, principalul eliberator al popoarelor Europei”, a spus președintele rus.

Putin a subliniat că testamentul strămoșilor este respectat de soldații Rusiei moderne. Potrivit lui Putin, țara este pregătită să ofere potențial de apărare de cel mai înalt nivel.

El a subliniat în mod deosebit că într-un număr de state acum se „ridică idoli nazisti”. Acest lucru este inacceptabil, a subliniat el. „Datoria sfântă” a națiunilor este de a proteja memoria eroilor adevărați ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, transmite Pagina de Rusia.

Lecţiile celui de-al Doilea Război Mondial sunt şi în prezent actuale, iar Rusia va continua să-şi dezvolte potenţialul de apărare, dar rămâne deschisă cooperării cu alte ţări în lupta împotriva terorismului, extremismului şi a neonazismului, a mai declarat preşedintele rus.

„Am făcut şi vom continua să facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura o capacitate ridicată de luptă pentru trupele noastre, un potenţial de apărare la cel mai modern nivel, vom consolida şi mai mult prestigiul serviciului militar, autoritatea soldaţilor şi ofiţerilor, apărători ai Patriei”, a adăugat Putin.

Înainte de parada militară tradițională de Ziua Victoriei de la Moscova, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Kievul este „un străvechi oraș rusesc”.

Putin a reamintit „străvechile orașe rusești Kiev și Novgorod care au contribuit, de asemenea, la înfrângerea fascismului”.

În același timp, Putin a spus că într-un număr de state se „distorsionează adevărul despre război”.

La parada de Ziua Victoriei de la Moscova din acest an au fost demonstrate din nou tancurile „Armata” T-14, sistemele anti-racheta S-400, sistemele de rachete Yars, vehiculele de susținere a tancurilor „Terminator” și alte vehicule.

De această dată, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, forțele aeriene ruse nu au efectuat zboruri demonstratve deasupra Kremlinului. În total, mai mult de 13,6 mii de soldați au mărșăluit prin Piața Roșie.

Pagina de Rusia amintește că ca Rușii sau Varagii Rus’ au fost un popor medieval de origine scandinavă care a dominat din punct de vedere militar un vast spațiu din Europa de Est, constituindu-se într-o elită nobiliară războinică ce conducea o populație cu origini variate (finice, slave, baltice, turcice, iranice etc.).

Rădăcina rus’ a supraviețuit în numele națiunilor moderne belarusă, rusă și ruteană, precum și în numele finlandez și eston pentru Suedia (Ruotsi, respectiv Rootsi).

În secolele XI-XIII a desemnat teritoriul din jurul Kievului, Cernigovului și Pereiaslavului. Cnezatul Moscovei a preluat această denumire în 1721, cand s-a proclamat Imperiul Rus.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md