15:38:22 23.02.2024
Stiri

Putin amenință din nou: Rusia se va asigura că forțele sale nucleare sunt pregătite pentru luptă. Șoigu cere 1,5 milioane de militari

Actualitate 21.12.2022 18:26 Vizualizări1577 Autor: Ziarul National
Putin amenință din nou: Rusia se va asigura că forțele sale nucleare sunt pregătite pentru luptă. Șoigu cere 1,5 milioane de militari Profimedia


Președintele Vladimir Putin a promis că Rusia își va îndeplini toate obiectivele în ceea ce Moscova numește „campania sa militară” în Ucraina, în cadrul unei întâlniri cu oficiali din apărare și a promis că forțelor sale armate vor primi tot ce au nevoie, scrie The Guardian.

În discursul său, în care a prezentat planurile militare pentru anul viitor, Putin a spus că se va asigura că forțele nucleare ale Rusiei sunt pregătite pentru luptă și că nu există limite financiare pentru înzestrarea armatei.

El a acuzat NATO că își folosește toate capacitățile împotriva Rusiei și a îndemnat liderii militari să-și folosească experiența dobândită în lupta din Siria și din Ucraina.

Putin a mai spus că Rusia trebuie să ia în calcul importanța dronelor în războiul din Ucraina, adăugând că racheta hipersonică Sarmat a Rusiei – numită „Satan II” – va fi gata pentru desfășurare în viitorul apropiat.

Totodată, Vladimir Putin a recunoscut, miercuri, într-un discurs adresat șefilor Apărării de la Moscova, că armata rusă se confruntă cu probleme în Ucraina, pe care trebuie să le rezolve și din care trebuie să învețe. Liderul de la Kremlin a promis că va oferi forțelor sale armate tot ceea ce este necesar, fără limite financiare, pentru a susține lupta din Ucraina, unde războiul se apropie de sfârșitul celei de-a zecea luni, scrie Reuters, citat de Digi24.

Într-un discurs ținut în fața șefilor apărării la Moscova, Putin a declarat că nu există limite financiare privind ceea ce guvernul va oferi în materie de echipamente și materiale. „Primiți tot ce cereți, fără limite financiare. Țara și guvernul oferă tot ceea ce armata cere”, a spus el.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat miercuri că este „necesară” mărirea efectivelor armatei Rusiei la 1,5 milioane de militari şi creşterea vârstei limită pentru efectuarea serviciului militar, în contextul ofensivei ruse în Ucraina, relatează AFP.

„Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securităţii militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forţelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract”, a declarat Şoigu la o reuniune în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, care a spus că este „de acord” cu aceste afirmaţii.

Un decret prezidenţial care datează din luna august prevede deja creşterea la 1,15 milioane a numărului militarilor combatanţi începând de la 1 ianuarie, scrie Agerpres.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md