Putem consuma fără grijă căpșunile autohtone din roada curentă? Angajații ANSA au descins pe plantațiile din cinci raioane și anunță VERDICTUL


Puteți consuma cu încredere căpșuni de la producătorii autohtoni!
Angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au efectuat recent controale la producătorii de căpșuni din raioanele Soroca, Hâncești, Ialoveni, Călărași și Strășeni pentru a stabili nivelul de chimicale din aceste fructe.
Inspectorii ANSA au prelevat probe de căpșuni și le-au transmis în laborator pentru a analiza prezența reziduurilor de pesticide, în fiecare probă de căpșuni fiind verificate 54 de substanțe active.
„Urmare a rapoartelor de încercări de la laborator pentru probele de căpșuni, s-a constatat că în probele analizate de căpșuni nu au fost depistate limite maxime admisibile depășite ale reziduurilor de pesticide. Deci, puteți consuma cu încredere căpșuni de la producătorii autohtoni”, arată ANSA într-un comunicat de presă.
Totodată, ANSA atenționează producătorii agricoli să respecte tehnologiile de cultivare a fructelor și legumelor, să nu facă abuz de utilizare a chimicalelor.









































































