12:45:54 27.10.2021
Stiri

PROPAGANDĂ // CCA a SUSPENDAT emisia postului „Rossia 24” în R. Moldova și a împărțit AMENZI celor care retransmit alte posturi rusești

Social 27.05.2015 14:05 Vizualizări1291 Autor: Ziarul National
PROPAGANDĂ // CCA a SUSPENDAT emisia postului „Rossia 24” în R. Moldova și a împărțit AMENZI celor care retransmit alte posturi rusești


Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a suspendat, astăzi, pe o perioadă nedeterminată emisia postului de televiziune „Rossia 24”, retransmis pe întreg teritoriul R. Moldova.

De asemenea, CCA a amendat postul „TV7” cu 1 800 de lei și posturile „Prime”, „RTR Moldova” și „REN TV” cu câte 5 400 de lei. Toate acestea retransmit posturi rusești în R. Moldova.

Decizia CCA a venit după o monitorizare efectuată în perioada 9-15 martie curent a principalelor emisiuni informative și analitice ale acestor posturi difuzate pe teritoriul țării noastre.

Monitorizarea prezintă pe 60 de pagini, inclusiv în cifre, metodele propagandistice la care recurg posturile rusești de televiziune, mai ales în ce privește conflictul din Ucraina, dar și situația din Transnistria sau Găgăuzia.

Astfel, potrivit responsabililor de la CCA, acestea denigrează permanent administrația Ucrainei, o numesc „agresoare”, prezintă pozitiv capacitățile militare ale Rusiei, fac partizanat în favoarea separatiștilor din Ucraina etc., dar au învinuit și R. Moldova că ar împinge în „colaps economic” regiunea transnistreană, fără a prezenta și poziția Chișinăului.

CCA a stabilit că aceste posturi nu respectă echidistanța și echilibrul în programele de știri și analitice retransmise din Federația Rusă.

Menționăm că, în vara anului trecut, CCA a mai suspendat pentru jumătate de an emisia postului „Rossia 24” pe teritoriul R. Moldova, până la 1 ianuarie 2015, și a sancționat de mai multe ori companiile care retransmit celelalte posturi rusești în R. Moldova, iar încălcările constatate anterior nu au fost înlăturate.

Postul de televiziune „TV 7” a primit o amendă mai mică, pentru că, între timp, a înlocuit emisiunile informative ale „NTV”-ului de la Moscova, retransmis de acest post în R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


violet 27.05.2015 14:39

Nu stiu cum a suspendat Rossia 24, cablu Satelit il transmite fara impedimente

Tache Bârcă 27.05.2015 21:29

Posturile TV ruseşti în RM sunt o catastrofă pentru mentalitatea localnicilor, derutaţi şi rătăciţi. Ele demult trebuiau interzise, pentru că aduc numai rău, mizerie propagandistică şi învrăjbire. Drept că la o decizie sănătoasă, în acest sens, CCA e încă pe... Kamceatka!

Igor 27.05.2015 23:57

Lichidați toate posturile tv și radio care fac propagandă politicii imperialiste a Rusiei! Până nu e prea târziu pentru R. Moldova.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md