06:07:45 02.07.2022
Stiri

Promisiunea făcută de directorul CNA la Bruxelles: „Toate averile obținute ILEGAL vor fi confiscate”

Actualitate 22.06.2022 15:29 Vizualizări3086 Autor: Ziarul National
Promisiunea făcută de directorul CNA la Bruxelles: „Toate averile obținute ILEGAL vor fi confiscate”


„Vom depune toate eforturile pentru a parcurge pașii propuși de Comisia Europeană în Opinie, în special în partea ce ține de investigarea cauzelor de corupție, confiscarea averilor obținute ilegal”, a promis directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, în cadrul unei întrevederi cu oficialii europeni.

Şeful CNA a menționat că instituția pe care o conduce va continua să ofere expertiza anticorupție în privința unor proiectele de acte normative, pentru a preveni ulterioare acte de corupție.

Iulian Rusu și-a exprimat aprecierea pentru deschiderea fără precedent a colegilor din cadrul instituțiilor UE și a statelor membre.

„Mizăm pe suport în investigarea cauzelor de corupție cu implicarea altor state, inclusiv schimbul de informații, tactici de investigare și sechestrarea activelor aflate în afara țării”. În același context, Iulian Rusu a reiterat importanța istorică a Opiniei Comisiei Europene privind cererea de aderare a R. Moldova la UE.

Menționăm că, în aceste zile, directorul CNA participă la vizita de lucru, la Bruxelles, împreună cu ministrul Justiției Sergiu Litvinenco și procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Mai multe subiecte de actualitate și aspecte ce țin de sectorul justiției și luptă contra corupției au fost discutate în cadrul întrevederilor din 20 iunie cu Luc Devigne, director general adjunct al Serviciului European de Acțiune Externă (EEAS), Olivier Onidi, director general adjunct al Departamentului pentru Migrație și Afaceri Interne (DG HOME), Maciej Popowski, director general al Direcției Generale pentru Vecinătate și Negocieri privind Extindere (DG NEAR) și Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 22.06.2022 18:17

Începeți cu verzii lui filat, apoi șor cu voroninii și dodonii, plahotniucii, filipii și, lent către litvinenco & soacra.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md