14:38:13 23.02.2024
Stiri

Programul Alimentar Mondial a oferit R. Moldova 36 de milioane de dolari pentru a o sprijini în gestionarea crizei refugiaților ucraineni: Asistență financiară directă acordată refugiaților și familiilor-gazdă sau pentru prânzuri calde

Actualitate 12.09.2023 13:27 Vizualizări917 Autor: Ziarul National
Programul Alimentar Mondial a oferit R. Moldova 36 de milioane de dolari pentru a o sprijini în gestionarea crizei refugiaților ucraineni: Asistență financiară directă acordată refugiaților și familiilor-gazdă sau pentru prânzuri calde
Directorul de țară al Programului Alimentar Mondial în Republica Moldova, Katrien Ghoos (mijloc)


Programul Alimentar Mondial (PAM) a oferit R. Moldova, într-un an și jumătate, peste 36 de milioane de dolari pentru a sprijini republica noastră în gestionarea crizei refugiaților, prin acordarea asistenței financiare directe în numerar refugiaților și familiilor-gazdă, a prânzurilor calde, precum și prin contractarea diverselor servicii de la partenerii locali.

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ruslan Bolbocean, i-a mulțumit astăzi pentru ajutor directorului de țară al Programului Alimentar Mondial în Republica Moldova, Katrien Ghoos, care întreprinde o vizită de curtoazie la Chișinău. Reprezentanta PAM a prezentat scrisorile de acreditare și a efectuat un schimb de opinii cu referire la activitatea PAM în Republica Moldova de la izbucnirea războiului în Ucraina.

Katrien Ghoos a apreciat mobilizarea și implicarea exemplară cu care societatea civilă, dar și Guvernul Republicii Moldova au gestionat criza refugiaților și continuă să faciliteze integrarea refugiaților ucraineni în societatea moldovenească.De asemenea, reprezentanta PAM a subliniat că Republica Moldova se confruntă cu multe provocări, iar scopul structurii pe care o reprezintă este de a menține o abordare incluzivă a refugiaților, a persoanelor vulnerabile și de a stimula familiile-gazdă și comunitățile locale.

Oficiul PAM din Republica Moldova cooperează în prezent cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, recent fiind inițiate negocierile asupra Acordului de bază între Guvernul Republicii Moldova și Programul Alimentar Mondial.

Precizăm că PAM și-a stabilit o prezență în Republica Moldova în martie 2022, ca urmare a războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Memorandumul de înțelegere între PAM și Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost semnat la 27 aprilie 2022. Până în prezent, PAM a furnizat 2,9 milioane de mese calde pentru o medie lunară de 3 000 de refugiați găzduiți în cele 102 centre de plasament pentru refugiați, cu o valoare totală de 12,6 milioane de dolari și plata în numerar în valoare de 9,7 milioane de dolari către 16 083 de gospodării (47 875 de persoane), care găzduiesc un total de 57 619 refugiați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md