14:18:51 22.07.2019
 
Stiri

Profesorul basarabean care a mers PE JOS de la Bălți la Alba Iulia, pentru a marca Centenarul, apreciat la Ambasada României de la Chișinău

Știri 08.02.2019 14:00 Vizualizări1910 Autor: Ziarul National
Profesorul basarabean care a mers PE JOS de la Bălți la Alba Iulia, pentru a marca Centenarul, apreciat la Ambasada României de la Chișinău

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, i-a înmânat, la începutul acestei săptămâni, o diplomă specială profesorului octogenar Ion Mărgineanu, în semn de recunoaștere și înaltă prețuire pentru tenacitatea, dăruirea și abnegația de care a dat dovadă în parcurgerea pe jos a distanței dintre Bălți și Alba Iulia în ajunul zilei de 1 decembrie 2018, când am sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire.

Ion Mărgineanu i-a povestit Ambasadorului României diverse momente din călătoria sa, impresiile plăcute și experiențele frumoase avute pe parcursul acestui drum.

Ambasadorul României s-a arătat profund impresionat de această frumoasă epopee a profesorului Ion Mărgineanu și și-a exprimat încrederea că modelul de hotărâre, tenacitate și voință de care a dat dovadă va reprezenta un exemplu despre principii, valori, hotărâre, putere interioară și pentru noile generații.

Amintim că Ion Mărgineanu în vârstă de 77 de ani, Ion Mărgineanu, originar din localitatea Fundurii Vechi, județul Bălți, a pornit la 1 noiembrie pe jos de la Bălți spre Alba Iulia unde a ajuns pe 1 Decembrie. Profesorul a predat limba franceză şi limba germană la şcoli şi universităţi din Republica Moldova și a tradus în limba germană cărţi ale scriitorilor Grigore Vieru şi Nicolae Dabija, dar şi lucrări cu caracter economic. El se numără printre cei 278 de deputaţi basarabeni care au semnat, pe 27 august 1991, Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md