13:04:27 22.05.2019
 
Stiri

Profesor islandez: 14 lucruri care NU mai au ce să caute într-o școală din secolul XXI

Știri 20.02.2019 19:00 Vizualizări781 Autor: Ziarul National
Profesor islandez: 14 lucruri care NU mai au ce să caute într-o școală din secolul XXI skagafjordur.is

Ingvi Hrannar Ómarsson, profesor de școală primarăși consilier didactic, a fost selectat de portalul hundred.org drept unul dintre profesorii influenți la nivel global.

Cu speranța că va provoca discuții aprinse despre viitorul educației, el a făcut o listă cu elementele care caracterizează, din punctul său de vedere, o școală învechită/demodată/ desuetă în secolul 21.

1.Existența unei săli de computere/ laborator de informaticăîn care se intră o dată pe săptămână si se utilizează computerele timp de 50 minute (ideea e că ceea ce numim ”computer skills” nu trebuie dezvoltate în cadrul unor ore speciale, ci la orele diverselor discipline).

2.Clasele izolate, în două moduri: (1) izolate de părinți, care nu au voie să intre în școală si (2) de lumea din afară, inclusiv de cea virtuală (resursele internet) – de reținut conceptul de Extra Open Schooldays = părinții sunt încurajați să intre în clase/ școalăîn fiecare zi).

3.Nu au wi-fi, astfel încât să se poată învăța oriunde, oricând.

4.Interzicerea telefoanelor și tabletelor – acestea nu trebuie interzise, ci folosite în procesul de învățare, de ex., pentru a face poze, a edita filme, a accesa siteuri/bloguri etc.

5.Un responsabil cu computerele, care se ocupă în principal de partea tehnică – acesta trebuie să fie înlocuit cu un coordonator IT, care să îi sprijine efectiv pe profesori și elevi în procesul de învățare.

6.Are profesori care nu împărtășesc experiențe, care lucrează izolat – nu comentează pe bloguri, nu discută ideile cu ceilalți etc.

7.Nu are pagină de Facebook sau twitter – nu e de ajuns să producă un buletin informativ periodic, ci e nevoie de informare regulată ( If you don’t tell your story, someone else will).

8.Mâncare nesănătoasă la cantină – nu au hrană organică provenită din ferme proprii și copiii nu contribuie la servirea mesei (să strângă masa etc., acțiuni considerate a fi parte din procesul de creștere și învățare).

9.Incep cursurile la ora 8 – pentru adolescenți este o oră foarte nepotrivită.

10.Iși cumpără logo-ul, designul paginii web – acestea ar trebui realizate în școală, sub forma unui proiect.

11.Bibliotecile sunt cele traditionale, cu rafturi cu cărți –în sec. 21 biblioteca trebuie să fie un spatiu de relaxare, de citit, de accesare a unor device – uri, de editare video etc.

12.Toți elevii primesc același set de cunostințe – a-i pune pe elevi în aceeași clasă pe criteriul vârstei este un lucru depășit, pentru că educația ar trebui să fie individualizată, iar elevii ar trebui să lucreze pe grupe, în funcție de nevoi specifice și nu de vârstă.

13.Un curs/ atelier de formare pe lună, comun, la care participă toți profesorii –programele de dezvoltare profesională ar trebui să fie individualizate pentru fiecare profesor în parte.

14.Teste standardizate care măsoară calitatea educației- acestea mărginesc oferta curriculară și nu duc la formarea acelor deprinderi de care avem nevoie azi și in viitor, pentru meserii care nici măcar nu s-au inventat.

(Articolul complet aici: http://ingvihrannar.com/14-things-that-are-obsolete-in-21st-century-schools/)

Sursa: educatieprivata.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md