00:05:42 25.03.2019
 
Stiri

Profesoară din Telenești, CONDAMNATĂ: A lovit trei elevi în timpul orelor de limbă rusă și i-a pus să facă o mie de genoflexiuni până la epuizare

Social 16.01.2018 13:00 Vizualizări1504 Autor: Ziarul National
Profesoară din Telenești, CONDAMNATĂ: A lovit trei elevi în timpul orelor de limbă rusă și i-a pus să facă o mie de genoflexiuni până la epuizare Emaze

O fostă profesoară de limba rusă din cadrul gimnaziului din satul Mihalaşa, raionul Teleneşti, tot ea şi directoare a acestei instituţii de învăţământ, a fost condamnată recent pentru că a lovit și jignit trei elevi din clasa a V-a.

Fosta profesoară a fost amendată cu 17 mii de lei și a fost privată de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul învăţământului timp de cinci ani, fiind găsită vinovată de comiterea tratamentului inuman şi degradant.

Mai exact, în anii 2014 – 2015, în timpul orelor de limbă rusă, profesoara a lovit de mai multe ori peste cap şi a folosit constant replici jignitoare faţă de trei elevi din clasa a V-a. În acest mod, profesoara a decis să-i pedepsească pe cei trei pentru că nu şi-au făcut temele pentru acasă, acţiuni care au avut loc în prezenţa colegilor de clasă. Într-un alt caz, inculpata a impus cei trei minori să execute câte o mie de genuflexiuni - efort fizic de intensitate exagerată, care a generat surmenajul excesiv al copiilor vizaţi, cauzându-le febră musculară cu rigiditatea muşchilor şi edem al coapsei.

Cazul a ieşit la iveală, după ce unul dintre elevi le-a povestit părinţilor despre cele întâmplate, aceştia depunând o plângere la Procuratură.

Procurorii au declarat în fața judecătorilor că, prin aceste acţiuni, inculpata le-a umilit elevilor demnitatea, le-a provocat intense dureri fizice şi suferinţe psihice, care reprezintă tratamente inumane şi degradante.

În anul 2015, profesoara a fost suspendată din funcţie, după care aceasta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, fiind anunţată în căutare generală. În vara anului trecut, femeia, a revenit în ţară, procurorii reluând urmărirea penală.

Sentinţa este cu drept de atac.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2019 09:51 Nicolae Negru Alegerile s-au încheiat, dar campania...

18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce coaliție de guvernare credeți că va fi formată în R. Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md