14:27:44 12.04.2024
Stiri

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, încă nu știe dacă va fi judecător la CSJ. CSM a amânat subiectul de pe ordinea de zi, invocând numărul mare de documente ce urmează a fi analizate

Actualitate 02.04.2024 10:53 Vizualizări626 Autor: Ziarul National
Procurorul general interimar, Ion Munteanu, încă nu știe dacă va fi judecător la CSJ. CSM a amânat subiectul de pe ordinea de zi, invocând numărul mare de documente ce urmează a fi analizate


Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au amânat astăzi subiectul de pe ordinea de zi ce viza raportul Comisiei de evaluare externă în privința procurorului general interimar, Ion Munteanu.

Comisia Vetting îl recomandă pe Munteanu la funcția de magistrat la Curtea Supremă de Justiție (CSM), acesta promovând evaluarea externă a integrității etice și financiare.

CSM a invocat drept motiv pentru amânarea subiectului faptul că dosarul care îl vizează pe Munteanu este voluminos și necesită mai mult timp pentru examinare.

„Vorbim despre o cifră de 668 de documente, care au un volum total de 5 244 de file, dintre care majoritatea se referă la documente financiare. Unele lucruri ne depășesc pe noi, ca membri ai CSM. Mai bine să amânăm examinarea acestui subiect”, a declarat membrul CSM, Ion Guzun.

Deși Ion Munteanu a solicitat examinarea raportului Comisiei Vetting în ședința de astăzi, membrii CSM au decis, cu 9 voturi pro, să amâne acest subiect.

Amintim că Ion Munteanu a candidat recent și la funcția de procuror general, în cadrul concursului organizat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Acesta s-a clasat pe locul doi, însă CSP a anulat rezultatele concursului din cauza punctajelor reprobabile acordate de un membru al Consiliului. CSP a modificat Regulamentul și a anunțat că va lansa în curând un nou concurs pentru șefia Procuraturii Generale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md