05:00:40 04.12.2023
Stiri

Procurorii Anticorupție au descins cu PERCHEZIȚII la un fost angajat al AIPA și cinci agenți economici din nordul republicii, în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor în agricultură

Actualitate 15.03.2023 11:34 Vizualizări1577 Autor: Ziarul National
Procurorii Anticorupție au descins cu PERCHEZIȚII la un fost angajat al AIPA și cinci agenți economici din nordul republicii, în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor în agricultură
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au descins astăzi, 15 martie, cu percheziții la cinci agenți economici din Bălți și la fostul șef al Secției Teritoriale Bălți din cadrul Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor în agricultură.

Citește și: VIDEO // Procurorii au SCUTURAT buzunarele funcționarilor de AIPA. Beneficiarii de subvenții erau OBLIGAȚI să ofere oficialilor instituții 10% din fondurile oferite. Șase persoane au fost REȚINUTE, iar 24 recunoscute în calitate de bănuiți

Potrivit CNA, scopul perchezițiilor vizează acumularea probatoriului pe cazurile de corupere pasivă săvârșită de către angajații Secției Teritoriale Bălți a AIPA, precum și de corupere activă, comisă de către reprezentanții SRL-urilor care au promis, oferit și dat mijloace bănești angajaților ST Bălţi a AIPA, pentru obținerea subvențiilor în agricultură.

Citește și: Noi REȚINERI în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor pentru agricultură. Ce au găsit procurorii la domiciliile șefei AIPA de la Bălți și administratorului unei companii agricole

În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate contracte, ordine de plată și facturi fiscale care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice complice la infracțiune care acordau instrumente în deghizarea provenienței banilor rezultați din infracțiune, precum și certificate ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare.

În prezent, în gestiunea CNA sunt 48 de cauze penale care vizează infracțiuni de corupere pasivă și activă, trafic de influență și spălare de bani, săvârșite de angajați ai AIPA și agenți economici în procesul de acordare a subvențiilor pentru agricultură.

Amintim, că pe 24 ianuarie 2023, ofițerii CNA au efectuat acțiuni de urmărire penală în mai multe cauze penale, pornite pe abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani. Mai mulți funcționari publici din cadrul AIPA, precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți pentru ilegalități, comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md