19:49:49 17.06.2024
Stiri

Primarul Ceban explică liniile stranii, de culoare albă, desenate pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, criticate și ironizate de chișinăueni: „Haideți să fim constructivi”

Actualitate 13.10.2020 09:33 Vizualizări3392 Autor: Ziarul National
Primarul Ceban explică liniile stranii, de culoare albă, desenate pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, criticate și ironizate de chișinăueni: „Haideți să fim constructivi”


Pe aleea renovată de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Chișinăului au apărut câteva linii de culoare albă așa cum nu a mai văzut capitala - toate strâmbe. Acest lucru a șocat de-a dreptul unii locuitori ai Chișinăului care fie au criticat ideea autorităților, fie au ironizat-o.

Autoritățile locale susțin, însă, că ar fi vorba de un „marcaj pietonal decorativ”, inspirat din unele orașe europene, iar cele cinci linii albe ar reprezenta, de fapt, cele șapte coline pe care este situată capitala.„Ce a redat de fapt proiectantul prin marcajul pietonal decorativ de pe aleea din bd. Mircea cel Bătrân? Autorul prezintă cele 7 coline pe care este plasat mun. Chișinău. Este o idee inedită și ceva nou pentru capitală, chiar dacă sunt unele critici. Mulți care se plimbă pe alee au o părere pozitivă despre liniile decorative aplicate. Acestea au fost prevăzute iniţial în proiectul de reabilitare a aleii. Astfel de abordări sunt folosite și în alte orașe europene. Haideți să fim constructivi şi să realizăm împreună lucruri frumoase şi deosebite în capitală”, a explicat primarul de Chișinău, Ion Ceban.

Acesta a ținut să precizeze că banda pentru bicicliști de pe alee este „unica de acest fel deocamdată în Chișinău”.

Fostul primar interimal al Chișinăului, Ruslan Codreanu, care a criticat „logica” liniilor albe de pe alee, a precizat că ideea este preluată din parcurile din Copenhaga, Danemarca, dar acolo acestea au cu totul altă semnificație.„Prieteni, modelul de linii este preluat de la unul din parcurile din Copenhaga. Se numesc superkilen, iar ideia este concepută pentru a reuni localnicii și refugiații prin promovarea diversității culturale”, a explicat Codreanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md