05:59:25 25.09.2021
Stiri

Primăria Măgurele, județul Ilfov, ÎNFRĂȚIRE cu sectorul Buiucani, municipiul Chișinău: „Avem ce învăța și împărtăși unii cu alții”. Orchestra „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros însoțește delegația din R. Moldova care a plecat peste Prut

Actualitate 15.09.2021 15:59 Vizualizări604 Autor: Ziarul National
Primăria Măgurele, județul Ilfov, ÎNFRĂȚIRE cu sectorul Buiucani, municipiul Chișinău: „Avem ce învăța și împărtăși unii cu alții”. Orchestra „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros însoțește delegația din R. Moldova care a plecat peste Prut


Primăria municipiului Chișinău și Primăria Măgurele din județul Ilfov, România, organizează în perioada 15 -16 septembrie un proiect de promovare a valorilor culturale, în scopul dezvoltării relațiilor de prietenie și consolidarea legăturilor de înfrățire între Primăria Măgurele, județul Ilfov, și sectorul Buiucani, municipiul Chișinău.

La deschiderea oficială a evenimentului, care a avut loc la Căminul Cultural din orașul Măgurele, au participat viceprimarul Chișinăului, Angela Cutasevici, pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, reprezentanți ai Direcției generale educație, tineret și sport și oficiali ai județului Ilfov.

Primarul de Măgurele, Narcis Constantin, a salutat prezența delegației de la Chișinău, subliniind că rolul acestui eveniment va fi resimțit ulterior, când vor fi stabilite mai multe legături comune și vor fi realizate proiecte comune. Primarul a precizat că orașul pe care îl administrează reprezintă pe harta României un loc istoric și o platformă de fizică, care coagulează câteva instituții de marcă în domeniul fizicii din România, dar integrează și componenta educațională, aici fiind amplasată și Facultatea de Fizică a Universității din București.

Viceprimarul Angela Cutasevici a remarcat, la rândul său, că acest proiect de promovare a valorilor culturale comune între orașele Chișinău și Ilfov va fi unul de suflet pentru capitală, pentru sectorul Buiucani, precum și pentru angajații din sistemul educațional.

„Profesorii școlari care sunt membri ai acestei delegații sunt cei mai buni și mai performanți în domeniul lor de activitate. Iar școlile pe care le reprezintă sunt instituții-model. Astfel, avem ce prezenta și împărtăși. De asemenea, colegii pot prelua idei frumoase care pot fi implementate și în Republica Moldova. Este frumos atunci când împărtășim aceleași valori și idei, pentru a ne face viața mai frumoasă", a spus Angela Cutasevici.

Pretorul de Buiucani, Vadim Brînzaniuc a adăugat că de la Buiucani a venit o delegație reprezentativă, pentru a iniția un proiect de cooperare și a stabili niște punți de legătură între municipiul Chișinău, județul Ilfov, sectorul Buiucani și orașul Măgurele. „Am venit aici cu reprezentanții sistemului educațional de la Chișinău. Avem ce învăța și împărtăși unii cu alții. Prin cultură și educație vom reuși să dezvoltăm relațiile noastre de colaborare", a afirmat pretorul de Buiucani.

Pe parcursul a zilelor de 15 și 16 septembrie curent, delegația de la Chișinău va vizita, în județul Ilfov, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei", va participa la o dezbatere pe focus-grupuri dintre Primăria orașului Măgurele, Facultatea de fizică, Universitatea din București, Liceul teoretic „Horia Hulubei" și Grădinița numărul 1.

Spre seară va fi organizat un concert susținut de Orchestra Națională „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md