07:56:17 30.05.2020
 
Stiri

PRIMA reacţie NEGATIVĂ după discursul lui Dodon de la ONU: „Am asistat la un act rușinos: Guvernul a pierdut definitiv controlul asupra politicii externe, iar acest discurs penibil a fost scris NU la Chișinău și nu în limba română"

Politică 26.09.2019 20:44 Vizualizări7039 Autor: Ziarul National
PRIMA reacţie NEGATIVĂ după discursul lui Dodon de la ONU: „Am asistat la un act rușinos: Guvernul a pierdut definitiv controlul asupra politicii externe, iar acest discurs penibil a fost scris NU la Chișinău și nu în limba română


Ex-premierul Pavel Filip critică discursul de astăzi al preşedintelui Igor Dodon, care a fost rostit de la tribuna principală a ONU. Filip menţionează într-o postare pe Facebook că noua guvernare „bifează o nouă ruşine pentru R. Moldova" şi că discursul preşedintelui „nu a fost scris în limba română".

„Noua guvernare bifează o nouă rușine pentru R. Moldova pe plan internațional. Un discurs, rostit de la înalta tribună ONU, în care, așa cum am presupus:

- NU am auzit solicitarea de retragere a trupelor străine de pe teritoriul țării noastre.

- NU am auzit niciun cuvânt despre rezoluția promovată anul trecut de delegația noastră – prima de acest fel din istoria țării noastre, care cere expres retragerea forțelor militare și munițiilor străine din Moldova: un succes diplomatic fără precedent.

- NU am asistat la un gest de cumsecădenie diplomatică prin exprimarea recunoștinței față de toate statele membre ONU care au susținut anul trecut acest efort.

- NU am auzit condamnarea agresiunii militare străine, anexarea teritoriilor și încălcarea hotarelor recunoscute internațional în state suverane, inclusiv în state vecine.

Am asistat la un act rușinos care a demonstrat un singur lucru: Guvernul de la Chișinău a pierdut definitiv controlul asupra politicii externe, iar acest discurs penibil a fost scris nu la Chișinău și nu în limba română.

Felicitări, blocul ACUM, felicitări, dnă prim-ministru, ați readus R. Moldova în rândul țărilor care vorbesc în limba rusă la tribuna ONU! Apreciem dedicația cu care munciți la realizarea promisiunilor electorale ale PSRM. „Guvernul e prea ocupat” ca să se ocupe de politica externă a țării", a conchis Filip.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Polilogu 26.09.2019 21:06

FILIP a prins toată suflarea molotoveană din BASARABIA pe picior gresit ! UNDE ESTE CELEBRA LUPTĂ ANTICORUPTIE din BASARABIA ? NU ESTE ASTA CEA MAI GREA , MAI URÂTĂ ȘI MAI JOSNICĂ CORUPTIE ? sĂ VINZI GOGOȘI LA PESTE 3 MILIOANE DE OAMENI ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md