10:14:18 18.05.2024
Stiri

„Prima casă PLUS”, program anunțat de Ziua Internațională a Familiei. Șefa statului: Acces la resurse în vederea procurării unei locuințe pentru mai mulți tineri, nu doar pentru cei care lucrează în instituțiile statului

Actualitate 15.05.2024 10:04 Vizualizări2158 Autor: Ziarul National
„Prima casă PLUS”, program anunțat de Ziua Internațională a Familiei. Șefa statului: Acces la resurse în vederea procurării unei locuințe pentru mai mulți tineri, nu doar pentru cei care lucrează în instituțiile statului


Guvernul R. Moldova va extinde programul „Prima Casă” prin lansarea unei noi componente „Prima Casă PLUS”, care va oferi acces la resurse în vederea procurării unei locuințe pentru mai mulți tineri, nu doar pentru cei care lucrează în instituțiile statului.

Anunțul a fost făcut miercuri, 15 mai, de Ziua Internațională a Familiei, de către președinta Mai Sandu care a purtat discuții în acest sens cu reprezentanții Cabinetului de miniștri.

Potrivit Maiei Sandu, Guvernul va crește mărimea programului „Prima Casă”, așa încât tinerii să poată accesa resurse mai multe și să examineze posibilitatea creșterii ponderii garanției oferite de către stat în cadrul acestui program.

„În multiplele discuții pe care le am în satele și orașele din republică, deseori tinerii vorbesc despre problema spațiului locativ. Este destul de complicat pentru mulți dintre ei să reușească să adune bani pentru o căsuță sau pentru a-și procura un apartament. (...) Ne dorim să vedem cât mai mulți tineri care se stabilesc aici, acasă, care își fac familii și care își cresc copiii fericiți. Cu această ocazie, cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, vă urez tuturor sănătate, pace și să vă creșteți copiii în bucurie”, a declarat președinta Maia Sandu.

Premierul Dorin Recean a cerut astăzi, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului, definitivarea programului „Prima Casă PLUS” până săptămâna viitoare.

Menționăm că peste 8 230 de persoane și-a cumpărat locuințe prin intermediul programului „Prima Casă”, de la lansarea acestuia în anul 2018.

Beneficiar al Programului de stat „Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, la momentul solicitării creditului ipotecar. Solicitantul de credit trebuie să fie angajat oficial în câmpul muncii, în sectorul public sau privat din Republica Moldova, și, respectiv, să dispună de venituri din surse oficiale.

Detalii despre Programul de stat „Prima Casă” pot fi accesate pe primacasa.gov.md.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md