Prim-ministrul Dorin Recean a invitat oamenii de afaceri din România și Germania să investească în Republica Moldova
Prim-ministrul Dorin Recean a invitat oamenii de afaceri din România și Germania să investească și să-și extindă activitatea pentru a dezvolta proiecte avantajoase în Republica Moldova. Îndemnul a fost făcut astăzi, la reuniunea membrilor Camerei de comerț și industrie româno-germane.
Șeful Guvernului de la Chișinău a arătat că, în timp ce avansează pe calea de aderare la Uniunea Europeană, R. Moldova devine o destinație și mai atractivă pentru investitori, accentuând, totodată, că asigurarea stabilității și predictibilității pentru oamenii de afaceri rămâne o prioritate pe agenda Executivului.
Potrivit premierului, Republica Moldova dispune de „oamenii talentați”, care sprijină evoluția și inovarea în diverse domenii, cum ar fi viticultura, tehnologiile informaționale, divertismentul digital, electronice, farmaceutica și energia. În același timp, prin programele de educație profesională duală, inspirate din modelul german, viitorii profesioniști sunt bine pregătiți pentru a contribui la creșterea economică și la atragerea de noi investiții.
„Republica noastră are un potențial imens de dezvoltare: avem talent, inovație și un mediu favorabil de creștere pe termen lung. Vom face tot ce este necesar pentru ca voi să vă simțiți confortabil și să investiți aici, în R. Moldova”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.
Evenimentul care a reunit companiile române și germane, interesate de piața din Republica Moldova, a fost organizat de Camera de comerț și industrie româno-germană, cu susținerea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei și Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Participanții au discutat despre potențialul Republicii Moldova ca destinație de afaceri, tendințele de dezvoltare și perspectivele de colaborare.
Camera de comerț și industrie româno-germană(AHK România) a fost înființată în anul 2002 și numără peste 650 de companii membre. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova.
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
„Săptămâni dificile” din cauza riscurilor asociate aprovizionării cu gaze naturale a regiunii transnistrene, iar Chișinăul caută soluții. Radu Marian: „Asta NU înseamnă că noi trebuie să le plătim tarifele... Să vedem cine va plăti pentru gaze”