14:08:33 25.09.2023
Stiri

„Prietenii Unirii”, în Parlamentul de la București! Ce obiective și-au asumat peste 100 de senatori și deputați în ce privește R. Moldova

Știri 29.05.2017 18:30 Vizualizări2423 Autor: Ziarul National
„Prietenii Unirii”, în Parlamentul de la București! Ce obiective și-au asumat peste 100 de senatori și deputați în ce privește R. Moldova Platforma „Acțiunea 2012”


Peste 100 de senatori și deputați din partea tuturor partidelor politice din Legislativul de la București au constituit, astăzi grupul „Prietenii Unirii”, la inițiativa Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”.

Grupul „Prietenii Unirii” și-a stabilit agenda de lucru pentru următoarele trei luni, iar printre obiectivele asumate se numără dezvoltarea infrastructurii comune, urgentarea interconectării celor două sisteme energetice și sprijinirea companiilor din România și Republica Moldova.

Totodată, pe agenda grupului creat astăzi în Parlamentul României se mai află accelerarea procesului de înfrățiri între localitățile din România cu cele din Republica Moldova, schimburile culturale dintre populația de pe ambele maluri ale Prutului prin intermediul programului „Cunoaște-ți Țara”, soluționarea problemelor referitoare la procesul educațional din România pentru tinerii din Republica Moldova, rezolvarea dificultăților din procesul de redobândire a cetățeniei române etc.

De asemenea, parlamentarii își vor aduce aportul la marcarea Centenarului Marii Uniri, moment care să trebuie să includă Basarabia, ca parte integrantă din statul român interbelic, se arată într-un comunicat de presă al Platformei „Acțiunea 2012”.

„Vă invităm să veniţi la Chişinău şi vă asigur că veţi rămâne plăcut surprinşi când veţi vedea că 75 la sută din populaţie vorbeşte româneşte. Veţi fi surprinşi că tricolorul este unul comun şi veţi fi surprinşi că marea majoritate din intelectualii noştri vorbesc despre românism. Implicaţi-vă pentru şcoli, implicaţi-vă pentru localităţi! Oamenii aşteaptă o reacţie, aşteaptă o mână de ajutor din partea României şi sunt sigur că puteţi să o daţi, pentru că am văzut cum funcţionează acest lucru practic – microbuze, ajutoare umanitare, gazoductul Iaşi-Ungheni... Haideţi să mergem mai departe prin interconectarea energetică, punctele de frontieră comună şi prin implicarea mediatică a României în spaţiul basarabean. Lupta noastră nu se dă contra Moscovei, lupta noastră se dă pentru românitatea din Basarabia, care a fost lăsată pe cont propriu pe prea mult timp. Nu ne lăsaţi pe cont propriu. Fiţi alături de noi!”, a fost îndemnul lui Vlad Bilețchi, președintele unei alte asociații unioniste, „Onoare, Demnitate și Patrie”, adresat legislatorilor de la București.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md