17:05:57 21.02.2024
Stiri

Președintele Ucrainei a dat undă verde unui nou pachet de SANCȚIUNI împotriva Rusiei, după organizarea alegerilor în Crimeea și Donbas

Actualitate 02.11.2021 12:59 Vizualizări1836 Autor: Ziarul National
Președintele Ucrainei a dat undă verde unui nou pachet de SANCȚIUNI împotriva Rusiei, după organizarea alegerilor în Crimeea și Donbas


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a adoptat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Anunțul a fost făcut chiar de liderului ucrainean, pe site-ul Administrației prezidențiale de la Kiev.

„Am aprobat punerea în aplicare a deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei din 15 octombrie 2021 Cu privire la aplicarea măsurilor speciale economice și a altor măsuri restrictive (sancțiuni)”, se arată în mesajul postat, scrie rador.ro.

La sfârșitul lunii octombrie curent, în cadrul unei întâlniri cu reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Drepturile Omului, Eamon Gilmore, șeful adjunct al Biroului președintelui Ucrainei, Ehor Jovkva, i-a recomandat și UE să înăsprească sancțiunile antirusești.

Kievul a impus ulterior sancțiuni împotriva a 237 de cetățeni ruși pentru organizarea de alegeri pentru Duma de Stat a Rusiei în Crimeea și în Donbas.

Crimeea a fost anexată la Federația Rusă după referendumul din luna în martie 2014, când majoritatea locuitorilor au votat în favoarea reunificării cu Rusia, plebiscit nerecunoscut la nivel internațional. Totodată, separatiștii din Donbas sunt sprijiniți de Moscova în luptele contra Kievului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md