20:48:01 10.12.2018
 
Stiri

Președintele Iohannis vorbește despre „testul important” pe care l-a avut de trecut România în Anul CENTENARULUI

Știri 11.10.2018 16:38 Vizualizări707 Autor: Ziarul National
Președintele Iohannis vorbește despre „testul important” pe care l-a avut de trecut România în Anul CENTENARULUI presidency.ro

Cultura şi educaţia sunt căile principale prin care ne putem proteja în faţa încercărilor virulente de manipulare, iar în An Centenar România a avut de trecut un test important, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis.

„În anul Centenarului, România a avut de trecut un test important, iar pacea socială a fost afectată de o perioadă de tensiuni care au precedat referendumul pentru modificarea Constituţiei. Când pacea socială este tulburată, întreaga societate are de suferit. Dezbaterea din jurul acestui referendum a fost dominată de campanii de dezinformare grave, în care au prevalat discursul urii şi chiar accentele extremiste. Cultura şi educaţia sunt căile principale prin care ne putem proteja în faţa încercărilor virulente de manipulare. Numai prin educaţie şi apelul la cultură putem deveni mai toleranţi pentru a depăşi, cu înţelepciune şi maturitate, încercările de dezbinare a societăţii", a afirmat preşedintele la Palatul Cotroceni, unde a avut loc ceremonia de decorare a angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat, a regizoarei Cătălina Buzoianu şi a preşedintelui Fundaţiei Elveţiene pentru Orgi din România, Ernst Leonhardt.

Şeful statului român a subliniat că în 2018 România sărbătoreşte 100 de ani de unitate, iar arta a fost întotdeauna şi va continua să fie una dintre principalele voci ale unităţii care se maturizează, de-a lungul generaţiilor, în conştiinţa unei naţiuni.

În acest context, a adăugat preşedintele, teatrul are în mod cert un cuvânt important de spus atunci când reflectăm la ce înseamnă să fim împreună, transmiţând o moştenire valoroasă şi construind, în spiritul acesteia, pentru viitor.

„Teatrul Evreiesc, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate teatre din România, a împlinit, la 1 august 2018, 70 de ani de activitate ca instituţie de stat. Teatrul evreiesc, cultivator al limbii şi culturii idiş, are o tradiţie mult mai veche, de peste 142 de ani, şi se leagă de numele celui care a înfiinţat primul teatru evreiesc profesionist din lume, Avram Goldfaden. România preţuieşte valorile acestei culturi, o dovadă fiind şi faptul că, prin lege, ziua de 30 mai a devenit Ziua Limbii şi Teatrului Idiş. Decoraţiile pe care, în numele Statului Român, vi le-am înmânat astăzi sunt un semn al aprecierii istoriei instituţiei pe care o reprezentaţi şi căreia i-aţi dedicat, cu generozitate şi perseverenţă, arta şi talentul dumneavoastră. Urez viaţă îndelungată Teatrului Evreiesc de Stat, actorilor săi remarcabili şi tuturor celor care îl slujesc şi dăruiesc spectatorilor pagini admirabile din dramaturgia evreiască, clasică şi contemporană", a adăugat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md