05:43:18 20.02.2018
Stiri

Președintele Iohannis, discurs la ONU: Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o amenințare serioasă

Știri 21.09.2017 11:31 Vizualizări464 Autor: Ziarul National
Președintele Iohannis, discurs la ONU: Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o amenințare serioasă Agerpres

Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre rămân o amenințare serioasă, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis la Adunarea Generală a ONU.

„Continuăm să fim preocupați de evoluțiile din domeniul securității din regiunea noastră, dar și din jurul acesteia. Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre rămân o amenințare serioasă. Suntem încă martori ai unor acțiuni întreprinse în detrimentul principiilor și normelor dreptului internațional”, a spus Iohannis, citat de Agerpres.

El a precizat că proliferarea conflictelor prelungite în vecinătatea noastră a îngreunat cooperarea regională și a adus încrederea reciprocă la unele dintre cele mai scăzute niveluri istorice.


„Comunitatea internațională ar trebui să sprijine în mod activ cooperarea regională, să stimuleze măsuri de consolidare a încrederii și să abordeze aceste conflicte în mod decisiv”, a arătat șeful statului.

Iohannis a subliniat că România ar fi onorată să își aducă din nou contribuția la activitatea Consiliului de Securitate.

„Candidatura noastră pentru un loc nepermanent în mandatul 2020-2021 este legată de implicarea categorică a țării mele în sprijinirea eforturile ONU pentru pace și securitate și de angajamentul nostru ferm pentru pace, dezvoltare și justiție. Dacă efortul nostru de a deveni un membru nepermanent al Consiliului de Securitate pentru mandatul 2020-2021 va fi încununat cu succes, vom fi onorați să ne implicam și mai mult în avansarea proiectelor noastre comune și a Organizației în ansamblu”, a conchis el.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md