21:43:56 04.07.2020
 
Stiri

Președintele Dodon vrea să afle dacă poate înainta un candidat la funcția de PREMIER, în condițiile în care nu există o MAJORITATE parlamentară

Politică 22.04.2019 17:30 Vizualizări1294 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon vrea să afle dacă poate înainta un candidat la funcția de PREMIER, în condițiile în care nu există o MAJORITATE parlamentară facebook


Președintele Igor Dodon intenționează să se adreseze la Curtea Constituțională „pentru a obține o interpretare clară a faptului dacă șeful statului are dreptul să înainteze o candidatură la funcția de prim-ministru”, în cazul în care Parlamentul nu are o conducere și nu este în măsură să adopte nicio lege în lipsa unei majorități parlamentare.

„Juriştii noștri de la Președinție spun că nu, pentru că dacă în Parlament nu există o majoritate parlamentară, dacă este imposibil să se adopte măcar o lege, atunci pentru ce să înaintezi un candidat la funcția de premier? Dar pentru ca mai apoi să nu fie nicio interpretare, va trebui să mă adresez la Curtea pentru a clarifica acest lucru”, a declarat Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate, transmite Agenția Infotag.

În cazul în care Curtea Constituțională va spune că președintele este obligat să desemneze un premier, atunci, cel mai probabil, imediat după Paști, Igor Dodon spune că va începe negocierile cu fracțiunile, chiar dacă nu există o conducere a Parlamentului.

„Voi înainta un candidat la funcția de prim-ministru. Când există o majoritate parlamentară, totul este clar. Două partide înaintează candidatura și atunci e mai ușor. Dacă nu există majoritate parlamentară, atunci va trebui să-mi asum responsabilitatea și să mă gândesc pe cine să înaintez, iar mai departe să se descurce Parlamentul”, a spus președintele.

Potrivit lui, dacă Curtea Constituțională decide că, în situația în care nu există conducerea Parlamentului, președintele nu este obligat să înainteze un candidat la funcţia de prim-ministru, atunci el nu va interveni în acest proces.

„Aceasta înseamnă că, dacă deputaţii care au ajuns în Parlament nu vor ajunge la o înţelegere, atunci legislativul va fi dizolvat după 21 iunie”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md