22:23:27 29.05.2020
 
Stiri

Președintele Dodon NU pare dispus să renunțe la SISTEMUL MIXT de vot

Politică 15.04.2019 10:38 Vizualizări998 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon NU pare dispus să renunțe la SISTEMUL MIXT de vot


Președintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, consideră că formațiunea sa de suflet a avut doar de câștigat de pe urma schimbării sistemului mixt și nu ar fi motive de revenit la sistemul proporțional, așa cum propun reprezentanții Blocului „ACUM”.

Potrivit lui Dodon, nu ar fi adevărat că PSRM ar fi pierdut câteva mandate de deputat din cauza sistemului mixt. „Au fost făcute anumite calcule, care arată că pe baza sistemului proporțional PSRM ar fi avut cu un mandat mai puțin. În baza sistemului sistem mixt, cu condiții și reguli cinstite, socialiștii au mai multe șanse de a obține majoritatea”, a argumentat Dodon, în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

Liderul neformal al socialiștilor a mai adăugat că Partidul Democrat (PD) nu ar mai câștiga multe mandate în circumscripții, în cazul unei alianțe dintre PSRM-„ACUM”.

„În cazul unei coaliții dintre PSRM și „ACUM”, PD nu va mai avea puterea. Astfel, în condițiile sistemului mixt socialiștii ar lua majoritatea, pentru că toți spoilerii și baronii locali ar dispărea. Dacă o să menținem sistemul mixt, fără resursele administrative ale PD, atunci asta este convenabil socialiștilor”.

Totuși, oficialul admite că sistemul mixt de vot ar putea fi anulat, în cazul în care PSRM- „ACUM” „se vor înțelege la acest subiect și vor forma o majoritate parlamentară”.

De menționat că Blocul „ACUM” vrea o coaliție de situație cu PSRM, pentru a vota un pachet de legi privind „dezoligarhizarea” R. Moldova, dar și anularea sistemului mixt.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Andrei 15.04.2019 11:18

în primul rând nu mai există blocul acum, ci doar două fracțiuni diferite. în al doilea rând indiferent de tipul de vot care va fi, pascudele nu au de câștigat nici din unul, nici din altul.. Pentru că oamenii văd comportamentul lor și ce fac ei.

Spencer 15.04.2019 11:32

Dar pentru ce ar trebui d erenunțat la asistemul mixt, ca să se întoarcă sistemul proporțional și să ajungă tot felul de idioți în parlament ca al de PLaton?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md