14:30:15 26.06.2022
Stiri

Președinta Maia Sandu, la Bruxelles: Acordarea de către UE a statutului de țară candidată la aderare pentru R. Moldova va reprezenta „un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a republicii noastre după model european”

Actualitate 18.05.2022 10:25 Vizualizări1734 Autor: Ziarul National
Președinta Maia Sandu, la Bruxelles: Acordarea de către UE a statutului de țară candidată la aderare pentru R. Moldova va reprezenta „un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a republicii noastre după model european”


Agenda de integrare europeană a Republicii Moldova a constituit unul dintre subiectele discutate, marți-seară, de președinta Maia Sandu, care întreprinde o vizită la Bruxelles, cu Charles Michel, președintele Consiliului European.

Șefa statului a punctat că scordarea de către UE a statutului de țară candidată la aderare pentru R. Moldova va reprezenta „un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a republicii noastre după model european”.

„M-am bucurat să-l revăd, la Bruxelles, pe Charles Michel, președintele Consiliului European, care a vizitat recent republica noastră în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetățenilor și autorităților Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina. Am vorbit despre evoluția riscurilor de securitate din regiunea noastră, i-am mulțumit pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru depășirea consecințelor economice și sociale nefaste ale războiului. Am discutat, de asemenea, despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. Acordarea statutului de țară candidată R. Moldova va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a republicii noastre după model european”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Maia Sandu efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu prim-ministrul Regatului Belgiei și va avea întrevederi cu oficiali ai instituțiilor UE.

Astăzi, Maia Sandu va ține un discurs în plenul Parlamentului European despre situația curentă din R. Moldova și eforturile autorităților și cetățenilor moldoveni în gestionarea crizei refugiaților.

Ulterior, Maia Sandu va susține o conferință de presă comună cu Roberta Metsola, președinta Legislativului UE.

Joi, pe 19 mai, șefa statului se va întâlni, la Paris, cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 18.05.2022 11:11

Masa de lucru (distanța dintre părți) e preluată din experiența lui putin!!! (Poate că e un semnal care arată ce distanță are de parcurs rm spre integrarea europeană. Asta pentru că se neglijează drumul scurt, clar de UNIRE cu România!!) ”Дурной пример заразителен”!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

20.06.2022 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine e mai mare patriot

17.06.2022 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi într-o barcă, al...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md