21:41:59 29.05.2023
Stiri

PREMONIȚIE // Penultima postare pe Facebook a alpinistului originar din R. Moldova care a decedat pe Everest era tot despre o moarte la South Col: „Victor și-a înfruntat tragica soartă în locul pe care l-a iubit cel mai mult”

Actualitate 18.05.2023 10:10 Vizualizări2027 Autor: Ziarul National
PREMONIȚIE // Penultima postare pe Facebook a alpinistului originar din R. Moldova care a decedat pe Everest era tot despre o moarte la South Col: „Victor și-a înfruntat tragica soartă în locul pe care l-a iubit cel mai mult” Facebook
Victor Brânză (Melnic), alpinistrul originar din R. Moldova care a decedat pe muntele Everest


Ultimele postări de pe rețelele de socializare ale lui Victor Brânză (Melnic), alpinistul originar din raionul Călărași care a decedat miercuri, 17 mai, pe muntele Everest, par o premoniție după ce vestea morții sale a făcut înconjurul lumii.

Mai exact, Victor, care locuia cu familia în Padova, Italia, a redistribuit, pe 5 mai curent, un citat în limba rusă: „Niciodată să nu le amintești oamenilor despre tine. Cei care țin într-adevăr la tine nu o să uite niciodată”.

Cu o zi înainte, pe 4 mai curent, Victor a mai distribuit o postare despre Ueli Steck, considerat unul dintre cei mai mari alpiniști care au trăit vreodată pe acest pământ. Elvețianul a decedat pe 30 aprilie 2017 tot la South Col, la fel ca Victor șase ani mai târziu. Diferența este că Ueli Steck în vârstă de 41 de ani și-a dat ultima suflare după o cădere în gol, în timp ce moldoveanul s-a îmbolnăvit în timpul expediției și nu a mai avut scăpare.

Victor Brânză și-a anunțat începutul aventurii pe 9 aprilie curent, prin publicarea unor poze din aeroport însoțite de textul: „Să înceapă expediția!”.

Pe 14 aprilie, prietenii săi de pe Facebook urmăreau fotografii cu „drumul spre Everest” și Victor îi anunța că „la momentul actual totul este bine”.

„Bună ziua, cer scuze că demult nu am scris nimic. Foarte rău cu internetul, că de scris este. Da, (am) ajuns la ABS sâmbătă, de atunci ninge în fiecare zi, mâine (facem) tot posibilul să ne ridicăm la câmpul 2 pentru aclimatizare. Durează cam 3 zile, eu sunt gata de atac. Vă îmbrățișez și vă doresc o zi bună!”, scria Victor peste alte 11 zile, pe 25 aprilie curent.


„Mi-ai promis că te întorci....”, plânge astăzi mama lui, Eugenia.

Familia lui Victor Brânză (Melnic) a postat un mesaj sfâșietor pe pagina de Facebook a acestuia prin intermediul căruia vorbește despre visul lui, dragostea pentru munți și solicită ajutorul oamenilor pentru a-i repatria cadavrul, o povară enormă pentru familia sa.

„VICTOR și-a pierdut viața în timp ce urmărea un vis îndrăzneț și ambițios de a urca Everestul, cel mai înalt munte din lume. VICTOR a fost un suflet curajos și aventuros, care nu a fost intimidat de provocări. Avea o pasiune nesfârșită pentru alpinism și o dragoste pentru munți îi curgea prin vene. Și-a înfruntat tragica soartă în locul pe care l-a iubit cel mai mult, urmărind un vis care l-ar face mândru. Astăzi, ne-am adunat aici pentru a oferi sprijinul nostru familiei lui VICTOR. Vrem să îi ajutăm să strângă fondurile necesare pentru a aduce corpul lui VICTOR acasă pentru ca el să se poată odihni înconjurat de dragostea celor dragi și a comunității care l-a susținut mereu”, cităm din mesaj.

Găsiți AICI datele bancare pentru donații.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md