14:56:24 23.05.2024
Stiri

Premierul Recean, la Summitul Inițiativei celor Trei Mări: „Reușim să menținem pacea și ordinea pe întreg teritoriul republicii, iar colaborarea regională în promovarea securității ne face și mai rezilienți”

Actualitate 12.04.2024 16:59 Vizualizări1083 Autor: Ziarul National
Premierul Recean, la Summitul Inițiativei celor Trei Mări: „Reușim să menținem pacea și ordinea pe întreg teritoriul republicii, iar colaborarea regională în promovarea securității ne face și mai rezilienți”


Republica Moldova este afectată din punct de vedere economic, dar și cel al securității, de provocările hibride, iar cooperarea la nivel regional, inclusiv în contextul perioadei turbulente provocate de războiul Federației Ruse în Ucraina, este una extrem de necesară, a declarat prim-ministrul Dorin Recean la cea de-a noua ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări, care a avut loc la Vilnius, Lituania.

„Reușim să menținem pacea și ordinea pe întreg teritoriul republicii, iar colaborarea regională în promovarea securității ne face și mai rezilienți. În calitate de stat candidat la integrarea în UE, împărtășim aceleași priorități ca și statele membre ale Inițiativei celor Trei Mări”, a arătat prim-ministrul Dorin Recean în discursul său.Potrivit premierului, Republica Moldova face pași decisivi pentru accelerarea parcursului european și transformarea celor mai importante sectoare. În mod special, sunt îmbunătățite conexiunile regionale, interconexiunea rețelelor energetice, este extinsă capacitatea de transport al gazelor și sunt dezvoltate proiectele care vin să asigure independența energetică a republicii. De asemenea, autoritățile rămân axate pe dezvoltarea unei infrastructuri moderne și interconectate.

Șeful Executivului s-a mai referit și la deschiderea Republicii Moldova de a contribui la reconstrucția Ucrainei.

Inițiativa celor Trei Mări include 13 state ale Uniunii Europene cu ieșire la Marea Neagră, cea Baltică și cea Adriatică. La Summitul din anul 2023, desfășurat la București, Republica Moldova a obținut statutul de țară participantă asociată a Inițiativei celor Trei Mări.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md