00:52:50 21.01.2021
 
Stiri

Premierul Maia Sandu NU mai participă la ședințele convocate de Igor Dodon? Șeful statului și PSRM au stabilit de unii singuri AGENDA pentru „următoarele săptămâni”

Politică 12.08.2019 10:21 Vizualizări2840 Autor: Ziarul National
Premierul Maia Sandu NU mai participă la ședințele convocate de Igor Dodon? Șeful statului și PSRM au stabilit de unii singuri AGENDA pentru „următoarele săptămâni” facebook


Președintele Igor Dodon a convocat la Președinție președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și conducerea fracțiunii parlamentare a PSRM. La această ședință, în cadrul căreia „a fost discutată agenda pentru următoarele săptămâni”, nu a fost prezentă premierul Maia Sandu.

Șeful statului a dezvăluit subiectele care vor fi puse pe ordinea de zi, inclusiv posibilitatea de a renegocia Memorandumul cu FMI. Președintele recunoaște că subiectele abordate la ședință nu au fost discutate cu partenerii din coaliția de guvernare.

„Noi suntem hotărâți și avem voința politică pentru promovarea unei reforme veridice și reale în domeniul justiției. Fracțiunea socialiștilor a elaborat un concept al acestei reforme, care pe parcursul următoarelor săptămâni va fi discutat cu partenerii de coaliție și propus pentru consultări publice societății”, a menționat Igor Dodon.

De asemenea, se va discuta și despre proiectul politicii fiscale aprobat recent de Guvern, în contextul îndeplinirii condițiilor Memorandumului cu FMI și propus Parlamentului: „Ținând cont de multiplele obiecții din partea mediului de afaceri, am hotărât să avem discuții separate mai detaliate cu Guvernul și reprezentanța FMI referitor la oportunitatea și efectele măsurilor propuse, în special celor de majorare a unor impozite”.

Pe ordinea de zi propusă de PSRM vor figura și „inițiativele sociale ale președintelui R. Moldova, inclusiv cea de indexare a pensiilor de două ori pe an: la 1 aprilie și 1 octombrie”.

„Fracțiunea PSRM a anunțat susținere deplină pentru inițiativa respectivă, menționând că acest subiect este parte a acordului din 8 iunie, semnat cu deputații blocului ACUM. Pentru următoarele săptămâni, până la finele lunii august, se prevede o agendă intensă, fiind planificate ședințe extraordinare ale Parlamentului, ședința Consiliului Superior de Securitate și alte evenimente importante”, a mai adăugat Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md