12:05:32 10.07.2020
 
Stiri

Premierul Filip, NEMULȚUMIT că unele reforme sunt zădărnicite de deciziile judecătorilor și procurorilor: „Am tot respectul pentru procurori și judecători, dar o să fac PRESIUNI publice, în sens pozitiv”

Politică 05.06.2018 16:06 Vizualizări1313 Autor: Ziarul National
Premierul Filip, NEMULȚUMIT că unele reforme sunt zădărnicite de deciziile judecătorilor și procurorilor: „Am tot respectul pentru procurori și judecători, dar o să fac PRESIUNI publice, în sens pozitiv” gov.md


Prim-ministrul Pavel Filip susține că, în pofida faptului că s-au făcut ajustări ale legislației cu privire la aplicarea arestului preventiv, această problemă persistă, iar numărul aresturilor este în creștere, reformele fiind zădărnicite de unele decizii ale procurorilor și judecătorilor.

„Am multe întrevederi cu reprezentanții administrației publice centrale și locale, inclusiv pe platforma Consiliului Economic. Cu toții ne dorim o țară economic dezvoltată. Am făcut reforme în domeniul afacerilor care produc efecte, dar elementul de bază este justiția. Un investitor vine acolo unde are parte de o judecată corectă. Din acest motiv, avem mai multe discuții cu reprezentanții mediului de afaceri. Totuși, partenerii vorbesc și acum de aresturile preventive. Se vede o aplicare excesivă a arestului preventiv”, a declarat premierul Filip, în debutul ședinței Guvernului de astăzi.

Potrivit oficialului, nu întotdeauna aresturile preventive aplicate sunt motivate. „Chiar dacă avem multe condamnări la CEDO la acest subiect și legislația a fost ajustată, problema există. Numărul arestărilor crește, se aplică excesiv arestul preventiv, se prelungește… Sunt și alte soluții, inclusiv arestul la domiciliu. Nu întotdeauna trebuie de aplicat această măsură”, a precizat Pavel Filip.

O altă problemă, în opinia prim-ministrului, ține de lipsa de transparență a ședințelor de judecată. „Cred că se recurge la asta pentru ca să fie discreditate reformele aprobate de noi. Noi putem lucra mult…, anul acesta am venit cu „mica reformă” în domeniul justiției, cunosc cât de mult se lucrează, dar așa elemente zădărnicesc eforturile. În limita atribuțiilor pe care le are Guvernul, ne-am asumat niște angajamente și „mica reformă” trebuie finalizată. Vreau să grăbiți acest proces. Să nu lăsăm asta în marja de interpretare a judecătorilor, dar să fie scris când se aplică această măsură (arestul preventiv n.r.). Vă rog să fie luate măsurile necesare de instruire a judecătorilor și procurorilor”, a punctat sursa citată.

Pavel Filip își dorește ca aceste observații ale sale să nu fie interpretate ca o ingerință în justiție. „Am tot respectul pentru procurori și judecători, dar o să fac presiuni publice, în sens pozitiv. Am această atribuție și o să o folosesc pentru ca să se producă efecte. Aceste elemente zădărnicesc munca noastră”, a conchis Pavel Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

andrei 05.06.2018 16:48

Oleacă de dat afara din funcții și de pus după gratii care nu fac treaba și deodată sistema va începe a lucra pentru cetățeni! țineți minte asta!

Vadim 05.06.2018 17:57

E scarbos cand vezi Guvernul care depunde eforturi multe pentru a ne apropia de atat mult dorita integrare europeana!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md