09:34:15 18.05.2024
Stiri

Premierul Dorin Recean condamnă atacul violent împotriva omologului său slovac Robert Fico: „Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre”

Actualitate 15.05.2024 17:38 Vizualizări785 Autor: Ziarul National
Premierul Dorin Recean condamnă atacul violent împotriva omologului său slovac Robert Fico: „Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre”
Premierul Slovaciei, Robert Fico


Premierul Dorin Recean a condamnat atacul violent asupra premierului slovac Robert Fico, împușcat astăzi după ședința Guvernului.

„Sunt profund întristat despre vestea privind incidentul în care a fost implicat premierul Robert Fico. Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre. Îi doresc o recuperare rapidă și completă. Gândurile noastre sunt alături de poporul Slovaciei în această perioadă dificilă”, a scris prim-ministrul Dorin Recean pe rețelele de socializare.

Menționăm că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat miercuri într-un incident care a avut loc în Handlová, un oraș din centrul Slovaciei, a anunțat Reuters care citează agenția de stat slovacă TASR. El a fost rănit și dus la spital cu un elicopter.

Fico a participat la o întâlnire cu mai multe persoane, la un centru cultural. Presa locală mai scrie că atacul a avut loc în timp ce premierul slovac se plimba prin mulțime. El a fost împușcat când a mers să dea mâna cu cei prezenți, la capătul unei întâlniri guvernamentale Handlová, oraș aflat la aproximativ 180 km de capitala Bratislava.

Potrivit publicației Pravda din Slovacia, premierul a fost împușcat de mai multe ori în piept și abdomen.

Presupusul atacator a fost reținut de poliție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md