17:41:24 12.12.2019
 
Stiri

Premierul Chicu i-a invitat pe ambasadorii acreditați în R. Moldova la Guvern și le-a făcut promisiuni: „Relațiile cu UE și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern”

Politică 15.11.2019 17:38 Vizualizări2100 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu i-a invitat pe ambasadorii acreditați în R. Moldova la Guvern și le-a făcut promisiuni: „Relațiile cu UE și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern”

Relațiile cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o „prioritate majoră” pentru noul Guvern de la Chișinău, iar acțiunile privind implementarea reformelor vor fi consulate neapărat cu OSCE, UE și Comisia de la Veneția.

Promisiunile au fost făcute de noul premier Ion Chicu, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova pe care i-a invitat la Guvern.

„Guvernul se angajează să acționeze în conformitate cu Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Relațiile cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern. Iar acțiunile noastre de promovare a reformelor se vor desfășura în cadrul legislativ, consultând opinia organizațiilor precum Comisia de la Veneția, OSCE, UE”, le-a spus Chicu diplomaților străini.

Premierul a mai subliniat că Guvernul va asigura o comunicare echilibrată cu toți partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova și se va concentra pe dezvoltarea țării.

„Ne dorim continuitatea unui dialogul politic, economic, cultural și umanitar pro-activ al Republicii Moldova în capacitatea sa de subiect al relațiilor și dreptului internațional cu toate statele comunității internaționale, în prim plan cu partenerii strategici și tradiționali ai republicii noastre”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri, citat de un comunicat de presă al Guvernului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

09.12.2019 09:09 Nicolae Negru Politica externă echilibrată în dezec...

06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md