15:17:17 17.01.2020
 
Stiri

Posturile „grănicerești” ilegale ale Tiraspolului continuă să BLOCHEZE libera circulație în Zona de Securitate pentru cetățenii de pe malul drept al Nistrului

Politică 19.07.2019 15:59 Vizualizări898 Autor: Ziarul National
Posturile „grănicerești” ilegale ale Tiraspolului continuă să BLOCHEZE libera circulație în Zona de Securitate pentru cetățenii de pe malul drept al Nistrului


Delegația transnistrenilor în Comisia Unificată de Control (CUC) a blocat, în ședința din 18 iulie curent, demersul de a examina situația tensionată, creată în urma instalării unor posturi suplimentare „grănicerești” în Zona de Securitate.

Delegația Chișinăului în CUC a atenționat că persistă riscul de escaladare a situației, arată Biroul pentru Reintegrare de la Chișinău.

Drept urmare, delegația Chișinăului a lansat un apel către componentele Comisiei de a amplifica eforturile în vederea eliminării oricăror restrângeri ale dreptului la circulație, având în vedere abuzurile sistematice comise de către trupele de grăniceri transnistreni în raport cu cetățenii Republicii Moldova.

Chișinăul a reiterat faptul că prezența structurilor grănicerești transnistrene în Zona de Securitate este ilegală, acest aspect „fiind exprimat și de către delegația Federației Ruse”.

„Dublele standarde utilizate de către delegația transnistreană la aplicarea protocoalelor au devenit evidente la audierea raportului Comandamentului Militar Întrunit pentru perioada 10 – 16 iulie curent cu privire la situația în Zona de Securitate, în care a fost reflectat faptul amplasării abuzive a unei patrule mobile de „grăniceri” transnistreni în or. Tighina. Astfel, în anumite cazuri, șeful militar superior din partea acesteia acceptă derularea activității observatorilor militari prin prisma protocolului nr.828, iar în cazul în care recurgerea la acesta ar conduce la afișarea încălcărilor comise conștient de către partea transnistreană, delegația respectivă refuză categoric aplicarea actului. Din cauza opunerii reprezentanților Tiraspolului, aprobarea raportului a fost amânată”, cităm din comunicatul Biroului pentru Reintegrare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md