03:46:31 31.05.2023
Stiri

Popescu a oferit DETALII, în marja reuniunii miniștrilor de externe G7 din Germania, despre forțele pro-război din interiorul Transnistriei, care că vor să DESTABILIZEZE situația în regiune: "Vor să aducă RĂZBOIUL mai aproape de casele noastre"

Actualitate 14.05.2022 09:44 Vizualizări1940 Autor: Ziarul National
Popescu a oferit DETALII, în marja reuniunii miniștrilor de externe G7 din Germania, despre forțele pro-război din interiorul Transnistriei, care  că vor să DESTABILIZEZE situația în regiune:


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, susține că anumite „elemente interne” din regiunea separatistă Transnistria încearcă să destabilizeze zona și să alimenteze tensiunile.

Într-un interviu acordat Reuters, în marja unei reuniuni a miniștrilor de externe G7 în Germania, Popescu a spus că este clar că exploziile recente din Transnistria au loc ca urmare a războiului din Ucraina.

„Vrem să rezolvăm conflictul transnistrean prin dialog pașnic și diplomație. Ceea ce vedem este că majoritatea absolută a cetățenilor din regiunea transnistreană nu vor să trăiască într-o zonă de război și vor pace, dar există forțe în interior care vor să alimenteze destabilizarea”, a spus șeful diplomației moldovenești.

Potrivit lui Popescu, cei care doresc tensionarea situației în Transnistria ar avea forțe limitate.

„Sunt limitați, dar vor să facă jocuri care aprind tensiunile, făcând populația din Transnistria isterică și producând nervozitate în rândul populației Moldovei. Sunt forțe interne care vor să destabilizeze această regiune și să aducă războiul mai aproape de casele noastre. Lucrăm pentru a ne asigura că acest lucru nu se întâmplă”.

Temerile că Moldova ar putea fi atrasă în conflictul din Ucraina au crescut în ultimele zile, după ce separatiștii proruși din regiunea transnistreană a R. Moldova au acuzat Kievul pentru ceea ce au spus că sunt împușcături, explozii și incursiuni transfrontaliere cu drone.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md