02:46:45 16.05.2021
 
Stiri

PLATFORMA 10ani.ro // România - R. Moldova, zece ani de PARTENERIAT strategic și ZECE proiecte importante finanțate de București în stânga Prutului

Actualitate 28.10.2020 13:19 Vizualizări876 Autor: Ziarul National
PLATFORMA 10ani.ro // România - R. Moldova, zece ani de PARTENERIAT strategic și ZECE proiecte importante finanțate de București în stânga Prutului


România și R. Moldova au marcat, în anul 2020, zece ani de parteneriat strategic, timp în care autoritățile de la București au implementat proiecte importante, de zeci de milioane de euro, în stânga Prutului.

Asociația Culturală CreativePedia din România și Centrul Liberal European din Republica Moldova au lansat astăzi, cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul României, o platformă cu „proiectele de nota 10” finanțate de către București și realizate pentru românii din Basarabia.

CITIȚI și FOTO // Județul din România care a alocat milioane de lei pentru proiectele importante dintr-un raion al R. Moldova cu care s-a înfrățit acum trei ani: „Împreună suntem valoare”

Cei de la 10ani.ro au calculat că, în cei zece ani de parteneriat strategic, România a făcut investiții de cel puțin 55 de milioane de euro în beneficiul celor circa trei milioane de locuitori ai R. Moldova. Bani oferiți în calitate de grant, care nu trebuie returnați.

CITIȚI și SMURD-2, cu ajutorul României: 10 milioane de euro de la UE pentru construcția a două puncte SMURD la Ungheni și Cantemir, dar și patru platforme de aterizare a elicopterelor

Sprijinul constant, asumat și foarte responsabil acordat de România oamenilor din Republica Moldova, s-a materializat prin demararea, implementarea și finalizarea unor proiecte extrem de importante pentru comunitățile și întreaga societate din Republica Moldova, cum ar fi proiectul SMURD (13 500 de intervenții terestre pe teritoriul Republicii Moldova, 89 de intervenții aero-medicale și 35 de intervenții transfrontaliere începând cu anul 2014), renovarea a 933 de grădiniţe din R. Moldova (26 de milioane de euro) și donarea a 196 de microbuze școlare.

De asemenea, este vorba despre construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău (26,5 milioane de euro), acordarea a 20 de camioane pline cu ajutoare destinate luptei cu COVID-29 (3,5 milioane de euro), renovarea Sălii cu Orgă din Chișinău (un milion de euro) și a Muzeului Național de Artă al Moldovei (19 milioane de lei), construcția unui nou sediu pentru Teatrul muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul (800 de mii de euro), reabilitarea Scării-cascadă din Parcul Valea Morilor, Chișinău (peste 920 de mii de euro), construcția rețelei de apeduct și canalizare pentru 577 de gospodării din satul Roșu, raionul Cahul (700 000 de euro).Informații detaliate despre fiecare proiect finanțat de România în R. Moldova, incusiv imagini video și foto, găsiți pe 10ani.ro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md