08:38:03 29.01.2022
Stiri

Peste 100 de șoferi care circulă cu numere de înmatriculare străine, prinși că NU au scos mașinile din R. Moldova după 180 de zile: Ce pedepse au fost aplicate

Actualitate 14.01.2022 16:41 Vizualizări1588 Autor: Ziarul National
Peste 100 de șoferi care circulă cu numere de înmatriculare străine, prinși că NU au scos mașinile din R. Moldova după 180 de zile: Ce pedepse au fost aplicate


Vameșii din R. Moldova au depistat în ultima săptămână 113 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul R. Moldova - 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive.

Totodată, angajații Serviciului Vamal au mai scos la iveală 24 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Persoanele prinse pe picior greșit riscă amenzi de la 3 000 la 4 500 de lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

Tot în ultima săptămână, angajații Serviciului Vamal au prevenit 17 tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Șapte dintre acestea au fost înregistrate de către inspectorii de la postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău. În rezultatul controlului vamal, aceștia au depistat un pistol cu gaze nedeclarat, dar și 1 062 de pachete cu țigări, jumătate dintre acestea fiind descoperite cu ajutorul patrupezilor Serviciului Vamal.

Alte șase cazuri au fost raportate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni, fiind depistate articole vestimentare, cafea, telefoane mobile, componente pentru calculator ș.a.

De asemenea, ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au contracarat o tentativă de transportare ilegală a unui lot comercial de articole vestimentare, fără acte de proveniență, depistat în urma controlului unui autoturism stopat pe traseul Chișinău-Anenii Noi.

În același timp, ofițerii echipelor mobile au efectuat verificări la un parc de dezmembrări auto din raionul Florești, identificând cinci mijloace de transport cu numere străine în stare dezasamblată, care nu au fost vămuite conform procedurii legale, fiind introduse în regim vamal de admitere temporară.

La posturile vamale Sculeni și Costești au fost depistate, în această perioadă, produse din tutun, telefoane mobile și alte bunuri nedeclarate în cadrul controlului vamal.

Cercetările continuă, iar făptașii riscă amenzi conform Codului Contravențional al R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lui Putin i s-a răsp...

24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md