09:06:19 18.06.2018
 
Stiri

PERCHEZIȚII la ASEM: Câți bani au ridicat procurorii de la persoanele care ajutau studenții să-și cumpere note? Sumă COLOSALĂ

Social 07.06.2018 10:11 Vizualizări1762 Autor: Ziarul National
PERCHEZIȚII la ASEM: Câți bani au ridicat procurorii de la persoanele care ajutau studenții să-și cumpere note? Sumă COLOSALĂ

Ofițerii și procurorii anticorupție au ridicat, în cadrul perchezițiilor desfășurate în acestă săptămână în dosarul de corupție de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), peste două milioane de lei în diferită valută.

Centrul Național Anticorupție susține că provenienţa banilor urmează a fi stabilită în cadrul acţiunilor de urmărire penală, iar astăzi procurorii urmează să decidă dacă vor cere instanţei de judecată mandate de arestare pe numele celor nouă persoane reţinute marți.

Acum două zile, ofițerii și procurorii anticorupție au descins la ASEM și în casele a zeci de persoane bănuite de organizarea unei reţele de corupţie prin intermediul căreia soluţionau promovarea examenelor contra-cost la această instituție, nouă fiind reținute, inclusiv șase angajați ai ASEM.

Procurorii susțin că, pentru un examen, membrul grupului primea de la student până la 1 000 de lei, nota pentru practica de producție costa între 1 000 și 1 500 de lei, iar cea mai scumpă era aranjarea susținerii tezei de licență sau masteratul - între 400 si 550 de euro. După ce plăteau banii, studenții erau evaluați de către profesori fictiv, în mare parte fără prezența lor fizică la examene.

Grigore Belostecinic, rectorul ASEM, susține că schema funcționa în afara instituției pe care o conduce, iar unii profesori nu au putut rezista tentației.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

11.06.2018 09:16 Nicolae Negru Un „prost al satului” sau un alt Roșca?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md