05:25:19 16.04.2024
Stiri

Patru filme biografice despre membrii legendarei trupe „The Beatles”

Actualitate 21.02.2024 15:42 Vizualizări1063 Autor: Ziarul National
Patru filme biografice despre membrii legendarei trupe „The Beatles” Reuters


Merită trupa The Beatles patru filme care să îi fie dedicate? În orice caz, acesta este numărul de lungmetraje biografice pe care cineastul Sam Mendes le va realiza despre legendara trupă rock, un proiect inedit ce a fost conceput pentru a oferi publicului perspectiva fiecăruia dintre cei patru membri ai formaţiei britanice, a anunţat marţi Sony Pictures Entertainment, informează AFP.

Potrivit grupului Sony, „este pentru prima dată când Apple Corps” (casa de discuri înfiinţată de trupa The Beatles), membrii supravieţuitori ai grupului, „Paul McCartney şi Ringo Starr”, şi „familiile lui John Lennon şi George Harrison au cedat drepturile de autor asupra poveştii şi muzicii pentru un film bazat pe un scenariu”, citează Agerpres.

„Vrem să fie o experienţă cinematografică extraordinar de epică şi de palpitantă: patru filme, văzute din patru puncte de vedere diferite, pentru a spune o singură poveste despre cea mai faimoasă trupă din toate timpurile”, a adăugat Pippa Harris, cofondatoare, alături de Sam Mendes, a companiei Neal Street Productions, care va produce acest proiect împreună cu Sony.

Grupul Sony plănuieşte o lansare în 2027, declarând, fără alte precizări, că cele patru filme despre muzicienii din Liverpool îşi vor „încrucişa proiecţiile" în cinematografe.

În aprilie 1970, la şase luni după lansarea albumului „Abbey Road” şi cu o lună înainte de cea a albumului „Let It Be”, cei patru membri ai trupei The Beatles şi-au anunţat despărţirea. Colaborarea de zece ani dintre Paul McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr a avut ca rezultat 14 albume de succes, aproape un miliard de discuri vândute şi mai multe filme.

Fenomenul „Beatlemania” nu a dispărut niciodată. În toamna anului trecut, un nou cântec al formaţiei britanice, intitulat „Now and Then” şi reconstruit cu ajutorul inteligenţei artificiale, a ajuns pe primul loc în topurile britanice.

Trupa The Beatles a făcut, de asemenea, obiectul mai multor documentare, cum ar fi serialul documentar regizat de Peter Jackson („The Beatles: Get Back”, 2021), care oferă o perspectivă mai luminoasă asupra ultimelor momente petrecute împreună de cei patru muzicieni înainte de destrămarea grupului.

Sam Mendes, care a regizat filme precum „American Beauty” (1999), două pelicule din franciza „James Bond” („Skyfall” în 2012 şi „Spectre” în 2015), „1917” (2019) şi „Empire of Light” (2022), s-a declarat „onorat să spună povestea celei mai mari trupe rock din toate timpurile”.

În ultimii ani, s-a înregistrat o proliferare a documentarelor pe platformele de streaming şi a lungmetrajelor biografice prezentate în cinematografe care refac poveştile unor legende ale industriei muzicale, de la „Bohemian Rhapsody” (Queen) şi „Elvis” (Elvis Presley) la „Tina” (Tina Turner) şi „Rocketman” (Elton John).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md