20:27:03 19.04.2019
 
Stiri

Parlamentul susține admiterea automobilelor transnistrene în traficul internațional: „O capcană” și „un pas pentru recunoașterea Transnistriei ca stat suveran”

Politică 20.07.2018 16:00 Vizualizări1129 Autor: Ziarul National
Parlamentul susține admiterea automobilelor transnistrene în traficul internațional: „O capcană” și „un pas pentru recunoașterea Transnistriei ca stat suveran”

Mijloacele de transport ale cetățenilor domiciliați în stânga Nistrului ar putea avea dreptul de circulaţie în traficul internațional.

Parlamentul a aprobat astăzi, în primă lectură, un proiect de lege cu privire la înmatricularea mijloacelor de transport din stânga Nistrului, criticat dur de opoziția parlamentară de dreapta.

Potrivit proiectului, mijloacele de transport, inclusiv remorcile, motocicletele şi bicicletele cu motor auxiliar, vor putea obține plăci cu număr de înmatriculare neutru pentru circulația în trafic internațional, eliberate de subdiviziunile Agenţiei Servicii Publice a Republicii Moldova la oficiile deschise în orașele Tighina și Râbnița, fără achitarea drepturilor de import şi fără prezentarea obligatorie a actelor vamale.

Pentru a obține numere neutre, proprietarii vor prezenta documente confirmative care atestă domiciliul persoanei şi dreptul de proprietate, însoţite de o declaraţie scrisă pe propria răspundere a solicitantului cu privire la veridicitatea informaţiilor.

Proiectul de lege mai prevede că mijloacele de transport cu numere neutre pot fi înstrăinate către persoanele cu domiciliul în localităţile din stânga Nistrului sau municipiul Tighina sau persoanelor juridice care desfăşoară activitate de întreprinzător în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului fără achitarea drepturilor de import.

În cazul în care mijloacele de transport sunt înstrăinate persoanelor cu domiciliu în localitățile din dreapta Nistrului, înregistrarea noului proprietar se va efectua cu condiţia că mijlocul de transport nu este prohibit de a fi introdus pe teritoriul Republicii Moldova şi cu achitarea drepturilor de import.

Proiectul, care urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament, este catalogat de liberali drept „o capcană” la adresa R. Moldova.

Deputatul Ion Casian a avertizat colegii că o asemenea decizie este încă un pas pentru „recunoașterea Transnistriei ca stat suveran”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md