18:54:31 19.06.2019
 
Stiri

Parlamentul României a înbunătăţit cadrul legal pentru FINANȚAREA românilor de pretutindeni

Știri 14.06.2018 18:30 Vizualizări843 Autor: Ziarul National
 Parlamentul României a înbunătăţit cadrul legal pentru FINANȚAREA românilor de pretutindeni

Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a votat ieri, fără niciun vot împotrivă, legea de aprobare a O.U.G. 12/2018 privind modificarea legii 321/2006 care se referă la finanţările nerambursabile acordate românilor de pretutindeni. Această lege aduce unele îmbunătăţiri care vor permite o direcţionare a acestor finanţări şi către alte destinaţii necesare pentru păstrarea identităţii românilor de peste graniţe, transmite Romanian Global News.

După votul final, preşedintele comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul Constantin Codreanu a salutat această lege, dar, în acelaşi timp, a cerut reprezentanţilor Ministerului Românilor de Pretutindeni să aplice cu mai mult curaj prevederile acesteia. În acest context, a amintit de declaraţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, care de la tribuna Parlamentului României a susţinut în 27 martie 2018 reunirea celor două state româneşti.

De asemenea, domnul deputat Varujan Pampuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, a afirmat că grupul pe care îl reprezintă şi-ar dori pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării, un tratament similar cu cel pe care statul român îl acordă minorităţilor naţionale din România şi „ca efortul pe care îl face statul român pentru întreţinerea identităţii etnice şi culturale a lor, să crească în timp". Acesta a mai susţinut că ar fi bine ca parlamentarii români să mergă cât mai mulţi şi cât mai des să se întâlnească cu aceste comunităţi din jurul frontierelor României. Apreciind importanţa necesităţii unei intervenţii susţinute şi eficiente pentru sprijinirea comunităţilor româneşti autohtone, domnul Pampuccian a declarat că întregul grup a votat pentru adoptarea amendamentelor susţinute de deputatul Constantin Codreanu în plenul Camerei Deputaţilor, pe care le-a apreciat ca fiind „extrem de utile şi de raţionale”.

În încheiere, Varujan Pampuccian a subliniat importanţa care ar trebui acordată acestui domeniu, dincolo de mandatele trecătoare, spunând că „aici vorbim ... de felul în care va arăta viitorul şi de speranţele unei naţiuni întregi”.

Cu aceeaşi ocazie a luat cuvântul şi doamna Natalia-Elena Intotero, atât în calitate de deputat, cât şi de ministru al românilor de pretutindeni, care a mulţumit tuturor colegilor parlamentari pentru votul acordat şi, în general, pentru sprijinul de care se bucură în Parlament iniţiativele ministerului pe care îl conduce.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md