16:53:54 21.02.2024
Stiri

Parlamentul European va adopta o nouă REZOLUȚIE cu privire la parcursul european al R. Moldova: „Vrem să reiterăm poziția clară a Parlamentului European privind începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE până la finalul anului”

Actualitate 19.09.2023 11:54 Vizualizări856 Autor: Ziarul National
Parlamentul European va adopta o nouă REZOLUȚIE cu privire la parcursul european al R. Moldova: „Vrem să reiterăm poziția clară a Parlamentului European privind începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE până la finalul anului”


Parlamentul European va organiza o dezbatere, în sesiune plenară, și va adopta în luna octombrie o rezoluție cu privire la parcursul european al R. Moldova, a declarat astăzi europarlamentarul Siegfried Mureşan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată de Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European.

„Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European a solicitat organizarea dezbaterii și adoptarea rezoluției despre R. Moldova în urma unei inițiative venite din partea europarlamentarului Andrej Halicki - vicepreședinte al Delegației Parlamentului European la Adunarea Parlamentară „Euronest” - și din partea mea, ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova”, a scris Mureșan într-o postare pe Facebook.

Parlamentul European va reitera poziția sa în privința viitorului european al R. Moldova.

„Aducem R. Moldova din nou pe agenda noastră, deoarece vrem să reiterăm poziția clară a Parlamentului European privind începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului”, a conchis europarlamentarul român.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md