07:56:13 19.06.2024
Stiri

Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni

Actualitate 17.05.2024 15:50 Vizualizări1330 Autor: Ziarul National
Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni


Parlamentul de la Chișinău va adopta, în viitorul apropiat, o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni, a anunțat spicherul Igor Grosu la întrevederea avută vineri, 17 mai, cu membrii Delegației pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Radei Supreme a Ucrainei, Mykhail Radutskyi și Mykola Stefanciuk.

Solicitarea a fost lansată recent de către vicepreședintele Radei Supreme de la Kiev, Olena Kondratiuk, în timpul vizitei sale oficiale întreprinse în R. Moldova la finele lunii aprilie curent, potrivit căreia autoritățile de la Kiev au identificat peste 20 000 de copii care au fost transportați forțat de pe teritoriul Ucrainei de către Federația Rusă.

„Din prima zi am condamnat războiul declanșat de către Federația Rusă și am sprijinit Ucraina și poporul ucrainean și asta vom continua să facem”, a declarat președintele Parlamentului, informând delegația ucraineană că R. Moldova va participa la Summitul pentru Pace din Ucraina și la următoarea Conferință de reconstrucție a Ucrainei, care va avea loc la Berlin.

Parlamentarii au mai abordat situația din regiune și cum poate Republica Moldova ajuta în continuare Ucraina în războiul barbar declanșat de Federația Rusă. De asemenea, interlocutorii au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și al Ucrainei.

„Republica Moldova și Ucraina au aceleași aspirații – să facă parte din marea familie europeană, într-o lume a păcii și a libertății. Pentru aceasta, împreună cu colegii din Ucraina ne facem temele pentru acasă ca, în cel mai scurt, să deschidem negocierile cu Uniunea Europeană”, a subliniat șeful Legislativului la întrevederea cu deputații de la Kiev.

Amintim că Parlamentul R. Moldova a adoptat, pe 2 martie curent, Declarația cu privire agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, prin intermediul căreia condamnă războiul „neprovocat și ilegal” declanșat la ordinul lui Vladimir Putin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md