20:11:34 23.09.2018
 
Stiri

Papa Francisc, CRITICI dure la adresa Statelor Unite ale Americii

Știri 17.10.2017 19:40 Vizualizări639 Autor: Ziarul National
Papa Francisc, CRITICI dure la adresa Statelor Unite ale Americii sursa: google.ro

Papa Francisc a criticat implicit Statele Unite luni pentru retragerea din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, pe care îl apreciază ca fiind o modalitate de a ţine sub control efectele devastatoare ale încălzirii globale, informează Reuters.

Statele Unite este singura ţară din cele 195 de state semnatare care s-a retras din acordul ratificat în scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră responsabile pentru încălzirea globală.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat decizia retragerii în iunie, la scurt timp după ce a fost primit de papa Francisc, unul dintre susţinătorii acordului. La acel moment, un oficial al Vaticanului a declarat că decizia este „o lovitură” pentru papa şi Vatican.

„Vedem consecinţele schimbărilor climatice în viaţa de zi cu zi”, a spus papa în discursul ţinut la sediul din Roma al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), potrivit Agerpres.

„Datorită progresului tehnologic, ştim cum trebuie să abordăm problema, iar comunitatea internaţională a pus la punct metode legislative cum ar fi Acordul de la Paris, pe care, din păcate, unii l-au abandonat”, a adăugat suveranul pontif.

În discursul în limba spaniolă rostit de la tribuna agenţiei ONU, papa Francisc a denunţat „neglijenţa faţă de echilibrul delicat al ecosistemelor, supoziţia că putem manipula şi controla resursele limitate ale planetei şi lăcomia după profit.”

La reuniunea, care a marcat Ziua Mondială a Alimentaţiei, au participat miniştri ai agriculturii şi diplomaţi din Grupul celor şapte ţări puternic industrializate (G7).

„Nu ne putem mulţumi să spunem altcineva se va ocupa de asta”, a subliniat suveranul pontif.

Stoparea conflictelor locale şi limitarea efectelor încălzirii globale erau două dintre „cerinţele prealabile” pentru a face faţă problemei siguranţei alimentare, a mai precizat papa.

„Povara sărăciei cauzată de criza refugiaţilor poate fi eliminată prin acţiuni preventive precum proiecte de dezvoltare care duc la crearea de noi locuri de muncă şi oferă capacitatea de răspuns la schimbările climatice şi de mediu”, a mai spus acesta.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md