22:15:44 21.04.2018
Stiri

Pădurea CENTENAR, plantată pe ambele maluri ale Prutului

Știri 17.04.2018 15:27 Vizualizări511 Autor: Ziarul National
Pădurea CENTENAR, plantată pe ambele maluri ale Prutului Radio Iasi

Plantarea unei păduri Centenar, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, a început astăzi, 17 aprilie, pe ambele maluri ale Prutului în regiunea localităților Leușeni, R. Moldova, și Huși, România, transmite „Radio Iași”.

Pe ambele părți ale râului urmează a fi plantați câte 1 918 puieți, cifră simbolică ce amintește de anul în care s-a produs Unirea.

La eveniment au participat voluntari din școli și institutii publice, ministrul Apelor și Pădurilor din România, Ioan Denes, precum și o delegație din R. Moldova condusă de Nicolae Munteanu, vicedirector al Agenției „Moldsilva”.

La Huși, în judetul Vaslui, 1 918 stejari vor marca începând de astazi Unirea României cu Basarabia. Un eveniment organizat din timp de către cei de la Direcția Silvica a adunat în această dimineata, la poalele dealului Dobrina, sute de voluntari de dincolo și dincoace de Prut. Animați de entuziasm și de un adânc sentiment de patriotism, oamenii au plantat stejari timp de câteva ore, în speranța ca, peste ani, generațiile viitoare se vor bucura de frumusețea pădurii-centenar si vor prețui efortul celor de acum.

Prezent la acțiunea de plantare a fost și ministrul român al Apelor și Pădurilor, Ioan Denes, care a plantat el însuși un stejar, în amintirea unirii de acum 100 de ani și în folosul viitorimii.

Vicedirectorul Agentiei „Moldsilva”, Nicolae Munteanu, a precizat ca plantarea celor 1918 stejari aduce sentimental Unirii mai aprope de suflete.

Toti cei prezenti la evenimentul de astazi și-au exprimat speranța că, într-o zi, Pădurea Centenară de la Dobrina va fi a românilor uniți.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2018 09:19 Nicolae Negru Halal clasă politică nouă!

19.04.2018 09:19 Ziarul National Octavian Țâcu // Nodul sirian: Cine c...

16.04.2018 10:02 Ziarul National Akela a ratat ținta

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md