18:54:42 22.09.2018
 
Stiri

Orașul care vrea să dea ANTICONCEPȚIONALE pescărușilor

Știri 16.04.2018 20:01 Vizualizări688 Autor: Ziarul National
Orașul care vrea să dea ANTICONCEPȚIONALE pescărușilor sursa: google.ro

Orașul belgian Blankenberge, din nordul țării, preconizează să amplaseze în diferite puncte hrană cu anticoncepționale destinată pescărușilor pentru a reduce astfel numărul acestor păsări.

Prezența pescărușilor în zonele de coastă este foarte răspândită și de multe ori devine o adevărată bătaie de cap pentru locuitorii din zonă, din cauza prejudiciilor aduse clădirilor, temperamentului lor agresiv și zgomotului provocat, relatează EFE.

„Vom fi primii în Europa, deși ideea nu este nouă. Tehnica a fost deja implementată la Veneția și Barcelona, dar în cazul porumbeilor. Încă nu a fost testată pentru pescăruși”, a explicat primarul orașului, Ivan De Clerck.

Primăria din Barcelona a instalat în trecut dispozitive care furnizează mălai amestecat cu nicarbazin (B2b), o substanță contraceptivă pentru păsări, iar numărul porumbeilor a scăzut cu aproximativ 20% în primul an și cu 70-80% după patru sau cinci ani.

Încă nu s-a stabilit data lansării proiectului la Blankenberge, însă de săptămâna viitoare se prevede o cartografiere a orașului cu ajutorul dronelor pentru a detecta cuiburile de pescăruși.

Pe de altă parte, Asociația Flamandă de Protecție a Păsărilor a considerat măsura drept „o prostie” și asigura că doar câțiva pescăruși vor înghiți aceste pilule contraceptive, ceea ce nu va evita ca majoritatea păsărilor să se reproducă în continuare.

Sursa: ziare.com

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md