13:12:43 12.07.2020
 
Stiri

Opoziția INSISTĂ ca vineri să se întrunească Parlamentul în ședință: „Deputații PAS vor fi prezenți în sala de plen, în vederea adoptării proiectelor din Memorandumul încheiat cu UE”

Actualitate 03.06.2020 15:22 Vizualizări641 Autor: Ziarul National
Opoziția INSISTĂ ca vineri să se întrunească Parlamentul în ședință: „Deputații PAS vor fi prezenți în sala de plen, în vederea adoptării proiectelor din Memorandumul încheiat cu UE”


Deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au anunțat că vor fi prezenți vineri în sala de plen a Parlamentului, chiar dacă Biroul Permenent al Legislativului nu s-a întrunit pentru a permite aprobarea de urgență a condiționalităților impuse de Uniunea Europeană, necesare în vederea deblocării celor 30 de milioane de euro din tranșa a doua a asistenței macrofinanciare.

„În cadrul ședinței plenare din 21 mai au fost examinate toate proiectele ce au fost incluse în prima săptămână de lucru, iar în săptămâna următoare urmau a fi examinate proiectele aprobate spre examinare în perioada 28-29 mai curent. Urmare a constatării îmbolnăvirii unui deputat cu virusul COVID-19, a fost anunțată o pauză pentru testarea deputaților, implicit, indirect a fost instituit un regim de autoizolare individuală. Un simplu calcul matematic arată că perioada de autoizolare individuală a deputaților expiră pe 4 iunie 2020”, a menționat liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Chiar dacă Biroul Permanent al Parlamentului nu se convoacă pentru aprobarea unei noi ordini de zi a ședinței în plen pentru ziua de vineri, 5 iunie, o eventuală ședință în ziua de vineri este perfect legală și regulamentară, spune Grosu.

„Din acest motiv, fracțiunea PAS solicită continuarea/organizarea ședinței în plen vineri, pe 5 iunie. Anunțăm, pe această cale, că deputații PAS vor fi prezenți în sala de plen a Parlamentului, pentru continuarea ședinței Parlamentului în vederea adoptării proiectelor de acte legislative necesare îndeplinirii condiţiilor stabilite prin Memorandumul încheiat cu UE. Îndeplinirea acestor condiții va aduce R. Moldova 30 de milioane de euro - bani atât de necesari cetățenilor țării în aceste clipe foarte grele”, a conchis Grosu.

De menționat că ședințele în plen ale Parlamentului au fost sistate, după ce doi deputați au fost testați pozitiv la COVID-19.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md